Mit tehetnék a macskák ellen?
Nem szeretem a macskákat, és ennyiben ki is merülne minden érzelmem feléjük, DE: nagyon haragszom a környékbeli macskákra, mert rendszeresen összejárkálják az autómat. Nemcsak egy-két lábnyomot hagynak, hanem az első lökhárítótól a hátsóig tele van lábnyomokkal, maszatolásokkal, az első, a hátsó szélvédő csúszásnyomokkal, sokszor reggel ránézek az autómra, és sírni tudnék. Nagyon bosszantó, amikor ezreket hagy az ember a mosóban, vagy órákig dolgozik, hogy szép tiszta legyen, másnap meg úgy néz ki az autó, hogy szégyen kimenni vele a városba. De ez még mindig könnyen megoldható egy újbóli mosással, de van, ami nem. A motorháztetőt és a tetejét úgy összekarmolták, hogy a polír sem takarja el, az újrafényezés pedig százezrekbe kerülne. Továbbmegyek: a szélvédő is olyan karcos, (igen ezt is a macskák csinálták) hogyha nem lenne néhány jó barátom a szervizben, akkor nem ment volna át a műszakin, cserélhettem volna szélvédőt, szintén kb százezerért.
Szóval lehet szeretni az állatokat, de amikor csak károkat okoznak, akkor az ember ne legyen bosszús?
Ha garázst építek, az sem olcsó, ráadásul építményadót kell utána fizetni. A ponyva jó megoldás, csak kicsit macerás naponta feltenni, levenni, és ha már kicsit poros az autó, akkor szintén karcos lesz, ha a ponyvát mozgatod rajta, de egyébként szoktam ponyvázni.
Ezeket a spray-ket is próbáltam már, iszonyat büdös, és egy idő után immunisak lesznek rá, ugyanúgy összemaszatolják. Nehéz dolog ez, tudom, és nem is innen várom a megoldást, csak a bosszúságtól vezérelve szerettem volna ezt másokkal is megosztani.
Egyetlen dolgot nem ertek. Hogy kepes megkarcolni egy macska az uveget? Komolyan kerdem. A festest meg megertem, mert az hajlamos kopni, elgyengulni, de az uveg?
Hiszen a macska karma is csak szarubol van, az pedig nem karcolja az uveget.
Amugy, az ultrahangos cucc (nyestriaszto) a legjobb megoldas. Es meg a nyestek sem ragjak el a fekvezeteket :)
Biztos, hogy macskák?
Én spec. nyestet többször láttam már kocsikon ugrabugráli, de macskát még egyszer sem. (Budapesten és kisvárosokban egyaránt) Azt csak képen.
Hat, elegge. "Elcsuszkalva" meg kimondottan. Bar ettol fuggetlenul, a nyestek karma sincs gyemantbol.
Amugy, nalad is inkabb a felvitt sar homoktartalma lehet, ami tenylegesen karcol. Persze ez nem segit rajad, csak teny.
Sokan itt is autós problémával küzdenek.
A nyestek elég érdekesen közlekednek, úgy tűnik, mintha mindig ugrálnának, de ez a hosszú testük miatt van.
Azt hiszem, hogy a nyestnek 5 lábujja látszik, de hogy melyik lábán, azt nem tudom.
A cicám néha nekifeszül az ablaküvegnek, nem karmolta még meg. Pedig borotvaéles karmai vannak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!