A kérdése (i) m azokhoz szól (nak), akik nem konzerv kaján, dobozos eledeleken tartják a macskákat: 1. Ti mit szoktatok enni adni a házi macskátoknak és miért?
Légy szíves, még a következő kérdésekre is írj választ, ha tudsz, köszönöm!
2.: Hallottál már arról, hogy a macskáknak gyártott konzerves, dobozos eledelek, tápok egészségtelenek a macsek számára?
3.: Vitamin kiegészítést szoktál a macskádnak adni?
4. Honnan lehet tájékozódni a macska optimális táplálásáról? Nem reklámokra gondolok.
5. Melyek azok az "ételek", amelyek tilosak a macska számára?
6. Szerintem az a legoptimálisabb, amikor az állat magának tudja megfogni a zsákmányt, de sok esetben erre nincs lehetősége. Mit egyen ilyenkor?
Szia !
Elolvastam a válaszokat, nekem még akkor volt macskám, amikor a tápokat, konzerveket nálunk nem nagyon lehetett kapni.
Ezért csak házi koszttal etettem. Főtt és nyers húst is kapott, ami nagyon fontos, hogy nyersen SERTÉSHÚST NE adjál neki enni !
És még egy, ne nagyon legyen fűszerezve az a főtt étel, amiből ő kap.
Az enyém csak húst hússal evett, se kenyeret, se tésztafélét nem ! Egyedül a fasírtot, amiben ugye van zsemle, és a húsgombócot, /töltött paprikával együtt főttet, paradicsom nélkül, csak a belsejét/ ette meg.
Lakásban tartott cica volt, sétálni lejárt a környékre esténként, de nem vadászott !
Ha megkínáltuk konzerv étellel egyáltalán nem ette meg.
14 és fél évig élt.
a macskának tej nem való megy tőle a hasa. a macska húsevő, sok növény, csoki számára méreg is, felelőtlenség adni neki. 2.: Hallottál már arról, hogy a macskáknak gyártott konzerves, dobozos eledelek, tápok egészségtelenek a macsek számára?
igen, pl Royal Canin a gabonatartalma miatt. vannak jó gabonamentes jó hústartalmú tápok
3.: Vitamin kiegészítést szoktál a macskádnak adni?
jó táp mellett nem szükséges
5. Melyek azok az "ételek", amelyek tilosak a macska számára?
haziallat pont hu-n macska/betegseg-gyogyitas/macskakra-veszelyes-gyakori-mergek/4290/
macska/taplalkozas/5-legmergezettebb-etel-a-macska-szamara/4222/ 2 cikk erröl
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!