Két ilyen cicának milyen utódai lehetnek? (kép lent)
Lány cica:
Fiú cica:
Az ivartalanítással hagyjatok légyszi,nem erre vagyok kíváncsi és nem az én macskáim,szóval ez most nem érdekel.
A normális,ide illő válaszokat előre köszönöm. :)
Kaptam egyszer egy ilyen keverék cicát. Meg van még!!!
Gyönyörű!! Bundája majdnem olyan hosszú mint a perzsának, de a feje mint a házi cic. Nem csapott az orra, és nem annyira kerek a feje. Nem annyira elegáns a menése mint a perzsának, de strapabíróbb, élelmesebb.
De lehet, csak az én perzsám ilyen mulyácska, hozzá hasonlítottam. Gyönyörű az a perzsa!
Teljesen átlagos rövidszőrűek lennének, a lányok teknőctarkák, a fiúk barna cirmosak. Tehát olyan aranyos, de tizenkettő egy tucat cicák, amik ezrével várnak gazdára a menhelyeken.
A hosszú szőr recesszíven öröklődik, így ha a lánynak nincsenek hosszúszőrű felmenői, akkor az utódai nem lehetnek hosszúszőrűek, legfeljebb az unokái. A vörös szín x kromoszómán öröklődik, így a hím mindegyik lányának továbbadja a vörös színt, a másik x kromoszómán a barna színt kapják az anyától, így vörösek is lesznek és barnák is egymás mellett, azaz teknőctarkák. A fiúk csak az anyától kapnak x kromoszómát, amin a barna színt kapják, az y nem szól bele a színekbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!