Kezdőoldal » Állatok » Macskák » 2 hónapos kiscicám, és egyik...

KrisztaP kérdése:

2 hónapos kiscicám, és egyik napról a másikra lett 1 dudor a nyakán. Van valami ötletetek hogy mitől lehet az ott?

Figyelt kérdés
Majdhogynem a szájához közel, a bőre alatt van, ha nyomom nem fáj neki,kicsit kemény maga a dudor, eszik rendesen, rohangál, játszik. Nincs időm, elvinni őt még orvoshoz, de ha nem múlik el elfogom vinni.Gondoltam hogy lehet megnyomta az ínyét táppal de az fájna neki.

#macska #nyakán dudor
2013. aug. 4. 12:16
 1/7 anonim ***** válasza:
Ez lehet csípés, de az is lehet, hogy megszúrta valami, a bacik bejutottak, és most szaporodik a genny. Utóbbi esetben a dudor nem feszes, de nem kőkemény. Sokszor magától kifakad, ekkor fertőtlenítsd a sebet naponta 2-3-szor (pl. Betadine). Ha viszont nő tovább a dudor, ráadásul csökken a cica étvágya, akkor csak el kell vinni dokihoz.
2013. aug. 4. 21:26
 2/7 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszod!

De h fakad ki ha nincs seb semmi? rendesen a bunda alatt van, semmi nemlátszik :S

2013. aug. 5. 11:15
 3/7 anonim ***** válasza:
a macskánknak is volt és a neve: tályog és az 1 betegség hamarosan (éjszaka) ki fog pukkani és tiszta vér lessz de nem baj ha nem viszed állatorvoshoz akkor is elmúlik lessz vagy 5-6 alkalommal az is ki fog pukkadni és véres lessz de ha kipukkad és véres akkor pálinkával kenjétek be :) sok sikert
2013. aug. 5. 12:10
 4/7 A kérdező kommentje:

nem tudom, de nem olyan tapintásra mint ha genny lenne benne, inkább olyan mintha meg lenne dagadva,

gondoltam hogy megcsípte darázs például vagy valami, most adtam neki kalciumot

(köszönöm a válaszod)

2013. aug. 5. 15:01
 5/7 anonim ***** válasza:

Bocs, rosszul írtam (első vagyok), ha a genny szaporodik, akkor a csomó feszes, és egyre feszesebb. Seb nélkül is kifakad, lényegében szétrped a nagy feszülés miatt.

Ha csípés, akkor ilyen nem lesz, hanem szépen elmúlik. Mindenesetre ennyi idővel később már felesleges volt a kalcium, az csak akkor rögtön segíthet.

Ha a csomó változatlan marad, akkor lehet, h egy nyirokcsomó duzzadt meg, ez valamilyen gyulladásra utalhat.

Ha nem látsz javulást, vagy rosszabbodik, akkor csak mutasd meg dokinak.

2013. aug. 6. 12:38
 6/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm Szépen a válaszokat! tályog volt, kifakadt de ennek ellenére ma elviszem orvoshoz, biztos ami biztos :)
2013. aug. 7. 13:54
 7/7 MonicaViolet válasza:
Az én cicámnak is volt a szája közelében dudor kb. ilyen idős korában. Kemény dudor volt. Mivel a szeme be volt gyulladva és kamilláztam, a dudorra is tettem borogatást. Aztán véresre kikaparta és kamillával lemostam (talán Betadine-nel is bekentem). A lényeg, h aggódtam nagyon a dudor miatt, de szerencsére szépen elmúlt. :)
2013. aug. 7. 14:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!