Melyek a bújósabb / hízelgőbb macskafajták?
Vannak olyan cicák, amikkel ha először találkozom életemben az utcán, simán odamehetek hozzájuk, és engedik a simogatást, meg már másznának is fel az ölembe a kis tappancsukkal... És vannak olyanok, amiket meg 3 m-nél kisebb távolságnál már befutnak a legközelebbi autó alá.
Én úgy vettem észre, a hosszabb szőrű macskák valahogy jobban közelednek az emberhez, a hagyományos rövidszőrű házimacska (cirmos és fekete-fehér foltos) meg sokkal ijedősebb, távolságtartóbb (1 kivételt ismertem).
Lehet így általánosítani? A maine coon v. norvég erdei macska "bújósságáról" vannak tapasztalataitok? Függ a fajtától a jellem, mint pl. a kutyáknál?
monacone maine coon a világ legaranyosabb, legbarátságosabb, leg-leg-leg cicája
és egyben elég drága is ahhoz h ne mindenkinek legyen ilyen cicája :D
Nekem maine coon-om van de egyáltalán nem bujós:(
a tenyésztő nekem azt mondta erre a fajtára nem is jellemző.
viszont sok játékot igényel
A Manie Coon a szelíd óriásként is szokták említeni, Attól függ, hogy a cicók hogyan szocializálódtak, ez függ a tenyésztőtől,és a gazditól is.
Az én cicáim bújósak és Maine Coon cicák.
Ha többet szeretnél tudni a cicáimról:
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!