A két macskabudi sem elég neki?
Kedves Állatbarátok!
Tudom, hogy már szerepelt az oldalon ehhez hasonló kérdés. Én mégis a tanácsotokat kérem.
Két cica boldog tulajdonosa vagyok. Az egyik ivartalanított kandúr. Vele semmi probléma. A másik kislány(szintén nemző képtelen). Szobatisztaként került hozzám. Így is volt...félig. Ugyanis annak ellenére, hogy bejárt kakilni és pisilni az alomba, azért a folyó ügyeit a lakás különböző pontjain is intézte. Illetve ezt csinálja a mai napig is. Kedvenc helye a bejárati ajtó és a szoba ajtó előtti rész. Ha valami lekerül a földre, legyen az ruha, papír, akármi és későn veszem észre, az tuti, hogy már rápisilt. Az is előfordult már, hogy a kajája mellé piszkított...
Eléggé unalmas már az állandó hugyszag a lakásban. Azt gondoltam, majd az ivartalanítás után jobb lesz a helyzet. Hát nem lett.
Valami ötlet? Előre is köszi!
Lehet, hogy valami baja van.
Ugyan nem vagyok macskás gazdi, de hallottam, hogy a macskák így próbálják jelezni neked, ha betegek... nem akarlak megijeszteni, de lehet el kéne vinned dokihoz kivizsgáltatni.
Viselkedés probléma.
Az én sziámim is ezt csinálja-
Ha leteszek egy melegítőt a székre, odamegy,t elenyomja.
Az ágytakarót detto.
Sokat kell vele foglalkozni, hogy biztonságban érezze magát és érezze hogy szeretitek.
És akkor ritkulni fognak a pisilések.
Valahol hallottam olyat (azt hiszem macskákra vonatkozott), hogyha két cica van, akkor 3 wc kell neki. Tehát eggyel több mint ahány cica van.
Valaki javítson ki ha rosszul emlékszem. De szerintem egy próbát megér, hátha bejön.
Egy alom bőven elég két macskának, de maximum kettő.
Én megnézetném orvossal, mert ha a vizelést fájdalom kíséri, igyekeznek elkerülni azt a helyet, ahol a fájdalom éri őket, jelen esetben az alomtálcát. Ez magyarázná azt is, hogy a kakát az alomba rakja. Gyakori a húgykő, megérné megnézetni.
Állatorvoshoz vinném, lehet felfázás, húgykő, vesegondok.
Az is lehet hogy alom minősége nem tetszik neki(szilikonos, csomósodó)
Rendben, megpróbálom a harmadik alomtálcát. Úgyis van egy talonban.:)
Mindenkinek köszönöm a válaszát! Megbeszélem az állatorvosommal a teendőket. Egy kivizsgálás sosem árt.
Egyébként az idősebbik cicusom vesebeteg sajnos. De ő teljesen szobatiszta. Szerintem a pici csak rosszcsont egyszerűen :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!