Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Ez lehet a két cica viselkedés...

Ez lehet a két cica viselkedésének az oka?

Figyelt kérdés

Van két egykorú nőstény macskánk. Az egyik születésétől kezdve olyan helyen volt, ahol sokat foglalkoztak vele, rengeteget volt kézben, emberek közt. Mióta nálunk van, ő nem szeret annyira kézben lenni, nem is túl bújós cica (bár nekem azért sokszor ellágyul (: ).

A másik kicsi egy olyan helyen volt, ahol pár nappal az előtt vették csak észre a kiscicákat, mielőtt elhoztuk volna. A macskák tulajdonképpen egyáltalán nem voltak emberhez szokva. Viszont ez a cica sokkal jobban igényli a simogatást, dögönyözést, sokkal bújósabb is, ami azért különös.

Arra gondoltam, hogy az első cica azért ilyen, mert neki mindig jelen volt az életében a törődés, így nem érzi olyan nagy dolognak, a másodikkal ellentétben, akinek meg ugye anno ez nem volt megszokott, és épp ezért most annál jobban igényli, hogy simogassuk, szeretgessük. Szerintetek?

2013. júl. 19. 16:15
 1/2 anonim ***** válasza:
Az én cicámat amikor kiscica volt mindig kézbe vettem néha simiztem, ahogy egyre nagyobb lett úgy hagytam, amjd egyszer csak megsimogattam és láss csodát, bújik belém, szeret, hozzáteszem hogy KANDÚR :) Messziről nyávog ha busszal jövök, megismeri az autó hangját és arra is jön :) 3 éves :)
2013. júl. 19. 16:19
 2/2 anonim ***** válasza:
Nem tudom, hogy lehet-e az oka, de azt én is észrevettem, hogy nagyon sok tévhit van a cicákkal és a viselkedésükkel kapcsolatban. Meg sok-sok általánosítás, ami igazán nem is állja a helyét, hiába "új keletű" megállapítás, mint amit pl: te is írtál, csak éppen a kijelentés ellenkezőjét. Szóval nálatok is megdől a nagy megállapítás, mint nálunk. Végül is nem tudom ez mitől függ és miért lehet. Nekem az első cicám egy nagy családból került hozzám, ahol voltak gyerekek, akik "nyúzták", ugye volt apa, anya cica és a tesók meg egy kutya is... volt hangzavar rendesen. Örültem is, hogy ilyen környezetből kerül hozzám, mert ugye mennyire szocializált lesz ezáltal. Jól bántak vele, nem bántották, szabad volt minden neki. Mondanom se kell, hogy most szinte mindenkitől fél és (szerencsére) rajtunk kívül (a gazdáin) nem is engedi másnak, hogy hozzá érjenek. Ami mondjuk jó is, mert baromira kivágyott, így ki is mehet. A másik cicám meg szinte egy szobában nőtt fel a többi cicával, egy ember foglalkozott velük, otthon félt a nő férjétől is, míg nálunk mindenkinek hagyja magát simizni és egyáltalán nem fél semmitől, senkitől. Szóval... én sem tudom, hogy miért viselkednek így vagy úgy, de az tuti, hogy erre sincs egyetlen igazság, amit rá lehetne húzni.
2013. júl. 19. 16:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!