Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Miért nem értik még mindig az...

Miért nem értik még mindig az emberek a macska ivartalanításának fontosságát?

Figyelt kérdés
Főként azokat nem értem, akiknek évente többször szül a macskája. Gyakorlatilag már ez többe kerül mint ivartalanítani a macst. Nem a legolcsóbb, de egyszer kell csak fizetni és utána mindenkinek jobb. Miért nem teszik ezt meg sokan?
2013. júl. 17. 20:51
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

13:17es vagyok

én az előttem válaszoló megjegyzésére reagáltam csupán ezzel az étel dologgal

és igen, jól szűrted le, hogy nincs ivartalanítva a macskánk

2013. júl. 18. 14:43
 12/16 A kérdező kommentje:
Na de minden évben vannak ivartalanítási akciók, féláron stb. Tavaly nálunk 3000 ft volt a kandúr, 5000 ft a nőstény ivartalanítás. Ha ennyit nem képes valaki költeni a macskájára az kétlem hogy egyáltalán szeretné az állatokat, akkor meg minek tartja? Ja, egerészni... akkor meg fogadjon örökbe egy ivartalanított állatot és kész, megoldva a gond. Aki meg házikedvencként tartja azokat főleg nem értem, a macska tönkremegy a sok szüléstől, a gazdi meg tarthatná bent és nincs gond, vagy ideiglenes megoldásnak a fogamzásgátló gyógyszer is megfelel. Arról még nem is szóltam, hogy az állatorvosok legtöbbjének lehet akár részletben is fizetni... még azt a 3000 ft-ot is akár. Szóval a pénz nem hinném hogy gond.
2013. júl. 18. 20:26
 13/16 anonim ***** válasza:
Nem hinnéd hogy gond a pénz? Aranyos vagy nagyon. De ott ahol a pénz pont arra elég hogy a család megéljen (vagy még arra se) ott pont nem a macska ivartalanítására fogják költeni a pénzt...
2013. júl. 18. 21:50
 14/16 anonim ***** válasza:
0%

én komolyan nem értem, hogy miért kell ennyit lovagolni ezen az ivartalanítás dolgon

nemhinném, hogy az állatorvosoknak hiányzik ez a pénz

meg milyen duma ez, hogy a macska tönkremegy a sok szüléstől?

am ha minden macskát ivartalanítanánk, akkor a következő generáció már nem is tudná, hogy mi az a macska :D

2013. júl. 18. 22:13
 15/16 anonim ***** válasza:

Aha, és honnan értesüljön az átlagember az akciókról? Aki kidolgozza a belét, aztán még ott van neki a család is és mindenféle problémák, az nem szokott heti kapcsolatban lenni az állatorvossal, hogy ugyan mikor lesz akció. Nálunk pedig ilyen "klinikák" nem is nagyon vannak, én is kerestem a múltkor, de jót röhögtek rajtam, hogy ez nem a főváros vagy "ez nem Amerika".

Ahol én élek, itt ezer forintot is nehéz összeszedni a családoknak. Még háromezret sem tudnának kifizetni, arra meg szégyellnének részletfizetést is kérni szerintem.

Nem vitatom, hogy ez így nem jó és nagy problémát jelent a rengeteg macska (ami csak egyre több lesz). Viszont én nem ezzel kezdeném, hanem azzal, hogy rendbe tenném az emberek életét, pl. munkahelyek biztosításával, aztán ha már meglennének az anyagi körülmények, akkor rátérnék a tájékoztatásra, mert sokan nem tudnak a témáról semmit, persze, hogy nem rohannak ivartalanítani. Egyébként az sem csoda, hogy sokan nem családtagként hanem az udvar részeként tekintenek a macskára, hiszen max. a gyerekeknek van ideje velük lenni, a felnőttek leginkább dolgoznak, aztán rohannak be az ajtón, mert főzni kell, reggel össze kell szedni a gyereknek a kaját, meg kell keresni a számlákat stb., nincs idejük a macskákat simogatni (persze napi 5 percük igazán lenne és még meg is nyugtatná őket, de ezt a legtöbb ember nem látja be és nem hajlandó esélyt sem adni magának egy kicsit nyugisabb életre).

2013. júl. 19. 03:50
 16/16 anonim ***** válasza:

Igen a pénz fontos és mindenki vagy a legtöbben örülnek ha van mit enni.Viszont nem vállalok állatot ha nem tudom maximálisan ellátni.Én is most 3 cicát szándékozok ivartalanítani ami nem olcsó és jelenleg nincs is pénzem rá,de megoldom.

Kár ezen a témán vitázni.Ha minden gazdis macska ivartalan lenne még úgy is túl sok szaporulat születne,nem kell félni,hogy kihalnak a macskák.

2013. júl. 19. 08:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!