H születhetett sziámi macskám?
De aranyos!
Ismered a Grumpy Cat-et? Sokan Snowshoe-nak nézik (színhibás sziámikból kitenyésztett). És tudod, hogy néz ki a tesója? Az egy sima, fekete-fehér macska. Szóval házimacskák között is előfordulnak ezek a színjegyek, azt nem tudom, hogy természetesen is előjöhet-e vagy kell egy kis behatás.
genetika...
de kérlek ne nevezd sziáminak és ne csinálj belőle pénzt.
Az a sziámi aminek van 4 generációs törzskönyve,szín alapján nem mondunk fajtát.
Megegyezhetnénk egy sziámi-mintájúban? :)Attól, hogy valakinek Van-mintájú macskája van, az még nem török van. Attól, akinek ezüst-fekete cirmosa van, az még nem Whiskas cica, és ilyen colorpoint mintája se csak a sziáminak lehet, csak szólok.
Tudod, azért intenek sokan, mert sok ember visszaél az ilyen esetekkel. Én olyan eseteket ismerek, amikor szürke kiscicákat árultak orosz kékkénkt drága pénzért. Ez ki is derült, mert menhelyi cica volt.
Aztán a gyakorikérdéseken olyat olvastam, hogy vki talált egy kerek fejű cirmos macskát és britként akart eladni az interneten.
Tényleg nagyon hasonlít és a szem színe tuti megmarad. Kíváncsi vagyok fog-e sötétedni a pofija.
Itt az én kis szépségem, neki most már majdnem teljesen fekete a feje. Így egymás mellett persze érzékelhető a különbség, szőr, fejforma, de biztos, hogy különleges kis sziámi felmenővel rendelkező cicád van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!