Hogy kell fürdetni a cicát?
Ha nem koszos, vagy bolhás, szerintem különösebb okod nincs a fürdetésre.
Nekünk régebben az egyik cicánknak nagyon korpás és száraz volt a bőre, foltokban hullott a szőre, ekkor választhattam, hogy gyógyszereket kap, vagy fürdetem nizoral samponnal 2 hétig.
Akkor úgy oldottuk meg, hogy ketten fürdettük. Kádba engedtünk langyos vizet. Egyikünk fogta a macskát, másik meg mosta :D
Nem volt egyszerű, de megoldottuk. Mondjuk azt tudni kell, hogy a mi cicánk vagy 6 kg és vak szegény, így még nehezebb volt.
A cicát alapjában véve nem kell fürdetni. A nagyobbik cicám még sosem volt fürdetve (1éves) a kisebbik (9 hónapos) is csak egyszer, mert amikor megkaptam nagyon büdi volt. A cicák az ébren töltött idejük több mint 60 %át mosakodással töltik. Amennyiben nem betegek, úgy rendszeresen mosakodnak, nem büdösek, tiszták.
Azt sem mondanám, hogy a cicák nem szeretik a vizet, mert az enyéim mindig dugdossák a mancsukat a fürdővizembe :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!