A 16 cm-es kismacskák kb. hány hetesek lehetnek?
A garázsomban fedeztem fel most 3 kismacskát.
16 cm hosszúak, játékosak (illetve persze félősek, de amikor sokáig bennt voltam, akkor már odamerészkedtek hozzám.
Vettem nekik junior alufóliás husit és azonnal rákaptak, meg tejet tettem le, azt is itták...Biztos szopiznak még, de anyukájukat nem láttam (idegen macska).
Keresek nekik gazdikat. Kb. Mikor lehet elvinni őket, akár már most is, ha lesz gazdijelölt vihet belőlük?
A kandúrok ugye nagyobbak. Hát én is 5 hétre saccolnám.
Hát, a kicsiket 2 hónapos korukig szokták az anyjuk mellett hagyni, ha jár az anyjuk etetni őket (ami valószínű mert ha nem etetné nem élnének), akkor szerintem még ne vigyenek belőlük.
Esetleg képet majd csinálsz róluk?:)
Sima házimacskák. Két fehér-szürke és egy teljesen szürke (ő egy kicsit kisebb, félősebb is). Fényképet csinálni tudok, de feltölteni sajnos nem...
Köszönöm, akkor még augusztusig a vendégeim lesznek.
Kell velük valamit csinálnom? Állatorvos? Oltás? Féreghajtás?
Kutyáim vannak, velük tudom mi a teendő, de macskákkal tanácstalan vagyok.
Ha elviszed állatorvoshoz ő többet tud mondani a korukról.
Egy féreghajtást én ajánlanák, főleg ha eddig nem tudtad hogy vannak. És nem csak a cicák érdekében.
Hát ha esznek akkor már sok dolgod nincs, maximum kicsit kézhez szoktatni őket.
Jó cicázást :)
kb. 2 hónapos koruktól már el lehet őket vinni, addigra már önállóak a kölyökmacskák, egyedül esznek szilárdat, nem maszatolnak és rendesen végzik a dolgukat. :)
állatorvoshoz vidd el őket, vagy első körben legalább pár fényképet mutass neki, hogy tudd, adhatsz-e már nekik féregirtót, bolha elleni cseppet stb. :)
és egy apróság... tejet ne adj nekik. nem tesz jót nekik. tudom, szeretik, az én macskáim is szerették, de muszáj volt rászólnom apámra, amikor itatta őket. az állatorvos is azt mondta, hogy hiába szeretik, nem jó a gyomruknak. nem tudják rendesen megemészteni, hasmenésük lesz tőle, kiszáradhatnak stb. adj helyette nekik húslét (nyesedéket sima vízben egy picit megfőzöd), azt szívesen fogyasztják, bajuk sem lesz tőle. :)
Tényleg? Ezt még sosem hallottam. A mesében is mindig tejet/tejfölt lefetyelnek a macskák. Ezek szerint rosszra tanítanak a népmesék is?
Ok. húsleves mindig van itthon, akkor azt kapnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!