Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Mit csináljak a nagyon (! )...

Mit csináljak a nagyon (! ) harcias macskámmal? (Kandúr)

Figyelt kérdés

Most 2 és fél hónapos a cicus. 3 hetesen került hozzám.

Nagyon harcias. Amint belépek a bejárati ajtón AZONNAL elkezdi harapni a lábamat. És nem lehet leszedni a lábunkról.(mindenkiét harapja)

Simogatni sem lehet mert a kezünknek ugrik, harap és mostmár egyre erősebben. Van amikor éjszaka is nekem ugrik.

Mit csináljak vele hogy erről leszokjon? Kicsit unom hogy tiszta karmolása kezem.

Előre is köszönöm a válaszokat!

2009. okt. 12. 22:18
 1/8 anonim ***** válasza:
Vidd el állatorvoshoz,az biztos meg tudja mondani,mi lehet a baja.
2009. okt. 12. 22:32
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Virágspriccelöbe tegyél vizet és ha vadul, akkor spricceld le - azt utálja, és rövidesen elszokik róla, de csak akkor ha mindig csinálod (meg mások is)
2009. okt. 12. 22:32
 3/8 anonim válasza:
Hasonló problémákkal küzdöttem az én cicámmal, ő is kandúr volt (sajnos már nem él két hónapja) 3 hónaposan került hozzám, és rendkívül vad volt, főleg, ha nem az ő akarata szerint történt valami.Mi rájöttünk arra, hogy valószínű ahol volt korábban nem bántak jól vele, ezért félt mindentől és mindenkitől. A cicusok is tudják, hogy a legjobb védekezés a támadás. Éppen ezért, nekünk is ugrott többször. türelmesnek kell lenni vele, és el kell hitetni, hogy nem akarsz neki rosszat. Én mindig amikor hozzá akartam érni előbb finoman lassan odatettem a kezem az orra elé, hogy érezze az illatot, hogy megszokja (többnyire ők külalakra és illatra tudják, hogy épp ki áll velük szemben) majd finoman hozzá értem. Az enyém egy idő után megszokta, és megengedte, hogy hozzá érjek, majd azt hogy simogassam és egy idő után azt is, hogy a kezembe vegyem és dédelgessem. (szerintem ez a kor velejárója is, azaz idősebb korára lustul és inkább hagyja magát sem minthogy megmozduljon) Amikor ételt adsz neki, szerintem jó ha látja, hogy te adod oda. Értem ez alatt, hogy ne csak úgy oda rakd neki a földre, aztán eszik, amikor eszik, hanem legyen ott ő is és lássa, hogy te a párod vagy a gyerekek adják neki az ételt, mert rá fog jönni, hogy tőletek függ és ennek függvényében kell viselkednie.Az enyém például rendszeresen átment "jókiscicába" amikor éhes volt, ahogy jól lakott megint undok kiscica lett belőle. Aztán rájött, hogy én adom neki a kaját, és nem elég akkor hízelegni, ha éhes, hanem néha máskor is. Szóval én azt mondom türelem. Ha tényleg nem bírsz vele, akkor ajánlom én is az orvost. egyébként az az állítás, hogy a macskák nem jegyeznek meg sok mindent, azt cáfolnám, 9 év alatt megtapasztaltam, hogy igenis megjegyzi, tudja, hogy nem szabad egyes dolgokat megtenni, mégis megteszi, viszont, ha észreveszed egy rossz cselekedet közben meg sem kell szólalnod, mert rögtön iszkiri, már ott sincs, mert tudja, hogy nem tett jót.
2009. okt. 12. 23:35
 4/8 anonim válasza:
Szia! Nekem is két és fél honapos a cicám, de nekem nőstény. Mi 5 hetesen hoztuk el, mindig sokat szeretgetjük, de nekünk is pontosan ez a helyzet. Ha játszani akar akkor szétkapja a kezünket. Csak akkor tudjuk megsimogatni ha elfáradt vagy éhes vagy aludni készül, egyébként lehetetlen. Az utóbbi időben azzal probálkozunk hogy vettünk neki egy olyan játékot ami egy pálcán gumis szalaggal logo egér. Nagyon szereti és azzal mindig könnyesre röhögjük magunkat a cicán, annyira jot játszik vele, readásul azóta sokkal kevesebbszer ront rá a kezünkre, lábunkra, mert neki az egér sokkal jobb játék, readásul a kezünkön is sokkal több bőr marad. Ha pedig rá akar kapni a kezünkre akkor addig hagyjuk amig finoman harapdál, játszik de utána ha bedurvul akkor rászolunk egy eréjesebb siccc formájában, ekkor egyből tudja hogy nem szabad, persze ilyenkor egyől rohan az egérhez mert tudja hogy jön a játék. :))) Még nem sikerült teljesen átszoktatni, de már sokkal sokkal jobb pedig csak egy hete probálkozunk. Sok sikert a cicához!
2009. okt. 13. 08:56
 5/8 anonim ***** válasza:
Csak játszik! szegény nem is tudja, hogy ezzel rosszat csinál!Nekem is ilyen az egyik! A harciasságot nem növi ki, de ha nagyobb lesz, akkor már nem fog veled ilyet játszani!
2009. okt. 13. 15:17
 6/8 anonim ***** válasza:
Vizipisztoly.
2009. okt. 15. 21:05
 7/8 anonim ***** válasza:
Én is vízipisztollyal szoktattam le az ajtónyitogatásról. De csak az ő érdekében tettem, hiszen 4 kutya várt volna kint rá :P
2009. okt. 15. 22:28
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat :D
2009. okt. 19. 21:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!