2 éves cicám valószínűleg elvesztette egyik szemét ( még nem 100%, meg kell várni még lemegy a gyulladás a szeméről, hogy az orvos meg tudja mondani ). Lehet hogy csak toklász ment a szemébe, azért gyulladt be, de az állatorvos sajnos azt mondta, hogy ő most jelenleg nem látja a szemét se, csak a kötőhártyáját :((
Segítségeteket szeretném kérni, hogy akinek a cicája járt már hasonlóan, hogy ha elveszíti a cicám a szemét, tud-e teljes, boldog életet élni? Úgy értem megviseli-e majd őt, ha nem lát csak az egyik szemére, vagy lesz egy olyan időszaka, és "túlteszi" magát rajta? Vagy csak én "reagálom túl" és nem lesz vele semmi gond? Illetve hogy gondozásban kell-e valamire majd még oda figyelnem? Ne engedjem ki olyan sűrűn? ( mert amúgy benti cica, de gyakran kiszokott menni, főleg ha jó idő van).
tökéletesen.van olyan macska akinek hiányzik 2 lába és úgy is tud járni,ugrálni,mászni,boldog lenni.1 szem nem akkora tragédia.csak akkor figyeljetek jobban oda a másik szemére.
2013. jún. 20. 22:48
2/8 anonim válasza:
A cicákban nem tudatosulnak az ilyen dolgok, fel sem fogja, hogy ő most félszemű lett, annyiban fog változni a viselkedése, hogy ha arrafelé akar látni valamit, amerre a vak szeme van, akkor elfordítja a fejét, hogy a másik szemével lássa. Nekem az egyik cicámnak megsérült az egyik szeme pár éve, teljesen homályos a szemlencséje, tutira nem lát vele semmit. Az égvilágon semmit nem változott sem a viselkedése, sem a hangulata, ugyanúgy mászkál mindenfelé, játszik, eszik, alszik. Kinti-benti macska.
2013. jún. 20. 22:50
3/8 MRC31 válasza:
Egyik macskánk elvesztette a látását de azóta is ugyanolyan csibész...
2013. jún. 20. 22:50
4/8 anonim válasza:
ha te úgy viselkedsz vele hogy jajj szegény mi lesz vele akkor ő is olyan lesz hisz érzi rajtad az aggodalmat :) minden megy tovább :)
2013. jún. 20. 23:09
5/8 anonim válasza:
Igen tud, eleinte még inkább bent tartsd egy ideig. Nekem megvakult a macskám teljesen, de ettől még ő ugyanúgy élt tovább mint bármelyik másik macska, kijárt, elment ide-oda, stb.
2013. jún. 21. 01:37
6/8 anonim válasza:
Igen tud teljes életet élni, ne aggódj nem viseli meg, ugyanolyan lesz mint elötte.
2013. jún. 21. 08:24
7/8 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat! :)
Csak nagyon aggódom/aggódtam miatta, hogy majd megviseli, de ha minden a legnagyobb rendben lesz, akkor megnyugodtam :)
Mégegyszer köszönöm a válaszokat! :)
2013. jún. 22. 14:09
8/8 Németh Tiborr válasza:
Nekem a cicàm 3 hetes, az egyik szeme nincs meg!
De olyan okosak a cicàk, ugyan úgy tud majd Boldog èletet èlni, úgyan úgy cuki, szeretni való!
Ha a gyulladàs elmúlik a szervezet mindent rendez, benő úgymond!
Ès majd az lesz neki a termèszetes hogy 1 szemmel làt!!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!