A macskák, hogyan hűtik a testüket a melegben?
Elvileg a tappancsukon keresztül adják le a hőt. De az enyémeknek nagy melegben a nyelve is lóg és időnként szaporábban veszik a levegőt, de azért a kutyák lihegéséhez még nem hasonlít.
Általában ilyenkor még többet fekszenek és alszanak, így csökken a testhőmérsékletük és jobban viselik a meleget.
Azért nem árt, ha el tudnak vonulni hűvös, árnyékos helyre és van előttük sok friss víz.
Le lehet őket vizezni is egy kicsit. Mi vizes kézzel végigsimogatjuk őket párszor, hogy nedves legyen a bundája.
sokat isznak, mindig legyen elöttük friss víz (ivókút, vagy a lehető legtöbbször cserélni a vízet, de ne legyen jéghideg!!!)
A levizezésnél arra kell figyelni, hogy a mellkasát nem szabad!! Tüdőgyulladást kaphat. Orvosunk mondta ezeket.
A mieink sokszor ugyanúgy lihegnek, mint a kutyák, lógó nyelvvel, nagyon cuki hangon.
Én kb óránként cserélem az ivóvizüket.
Emellett szeretnek kifeküdni, teljes terjedelmükben kinyúlni a hideg csempén, ezt óránként többször megteszik. Kint a kertben pedig az árnyékos részekre húzódnak.
Nem tudom, igaz-e, de azt hallottam, azok a cicák, akiknek hosszabb a bundája, jobban bírják a meleget, mert jobban szigetel a dúsabb szőrük.
A kijárós cicáim közül a fekete bundájú cicámra rátéve a kezem, néha ledöbbenek, mennyire forró, sokkal jobban, mint a fehér és szürke esetében. Gondolom, ez azzal lehet összefüggésben, hogy a fekete szín magába szívja a meleget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!