Hogyan lehet házilag előállítani tápszert kiscicáknak?
Itt van két recept Dr. Fodor Kinga Mit egyen a macskám című könyvéből:
6 dl zsíros (3,2%-os) tej
200 g sovány tehéntúró
100 g sovány nyers marhahúspép
30 g olíva- vagy kukoricacsíra olaj
1 db nyers tojássárgája (csak a sárgája, a fehérjét semmiképp ne rakd bele)
6-8 csepp macskák számára gyártott vitamin- és ásványi anyag kiegészítő készítmény
vagy
4 dl zsíros tej
2 db nyers tojás sárgája
50 g olíva- vagy kukoricacsíraolaj
450 g sovány tehéntúró
5-6 csepp vit. és ásv. anyag kiegészítő
Esetleg még ez egy egyszerűbb verzió:
zsíros tehéntej vagy kecsketej (a kecsketej jobb, mert könnyebben emészthető)
tojás sárgája (csak a sárgája, a fehérje NEM)
húspép
olívaolaj
Lehet venni macskáknak szánt Béres cseppet, ebből lehet bele egy picit csepegtetni.
A keveréket langyosra kell melegíteni, és cumisüvegből vagy fecskendő segítségével megitatni a cicákat. Háromhetes korukig naponta ötször, négyhetes korukig naponta 3-4-szer kell őket etetni, egyszerre mindig csak kis mennyiségekkel.
Evés után pedig simogatni kell a pocijukat, és egy nedves vattával dörzsölgetni a végbéltájékot, ezzel ösztönzöd őket ürítésre (ezzel az anyjuk nyalogatását váltod ki).
Szerintem azért érdemes lenne kikérned egy állatorvos véleményét, még jobb lenne, ha meg is mutatnád őket egy dokinak, ő megvizsgálná, hogy egészségesek-e, és hasznos tanácsokkal tudna szolgálni.
Itt van erről szó. Én a helyedben valami állatvédő egyesülettel, menhellyel próbálkoznék, ott szakszerűbben tudnak segíteni, vagy legalább tanácsot adnak. Hajrá!
Ó,előző,én is pont ezt a linket akartam küldeni...:)
Pontosan,itt már írták:állatboltokban,állatpatikában vagy állatorvosnál lehet beszerezni ilyen tejet,vagy esetleg még a Rossmanban láttam.
De ha nem tudsz egyből ilyen táptejet szerezni,addig lehet kecsketejet adni,az valamivel táplálóbb mint a tehéntej.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!