Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Mi baja lehet? Valaki segítene?

Mi baja lehet? Valaki segítene?

Figyelt kérdés
10 hónapos, ivartalanítatlan, kandúr cica. Vasárnap kezdett nagyon furcsán viselkedni, hétfőn elvittük állatorvoshoz, azt mondta, hogy szerdán vigyük le még egyszer. Le is vittük, mindkét alkalommal antibiotikumot és fájdalomcsillapítót kapott. Még most is nagyon furcsán viselkedik, sokat pihen, mintha a hátsó lábával lenne valami, de az orvos megnézte, és semmi baja.. Valakinek hasonló történt már?

2013. máj. 30. 16:40
 1/9 anonim ***** válasza:
Nem tudjuk, esetleg leírhatnád, mi a szokásos és mi az ehhez képest furcsa viselkedés a cicádnál.
2013. máj. 30. 17:07
 2/9 A kérdező kommentje:
Imád az udvaron lenni(benti cica félig-meddig), játékos, nem épp dorombolós.
2013. máj. 30. 17:08
 3/9 A kérdező kommentje:
Most folyton pihen, sokszor megmorog, nyávog ha fölemelem.
2013. máj. 30. 17:09
 4/9 A kérdező kommentje:
viszont néha van kedve kimenni, ma is kilógott az ajtón párszor.
2013. máj. 30. 17:14
 5/9 anonim válasza:
Az én cicámmal is ez van :( még nem vittem orvoshoz, azért is néztem itt körül, hátha találok valami segítséget, támpontot. Az én cicám 1 éves, két hónapja lett ivartalanítva (ráadásul rejtett herés volt). Az utóbbi időben olyan bágyadt, mintha szét lenne csúszva. Nem olyan élénk, és néha engem is megmorog, amikor felemelem. És igen, mintha a hátsó lábát egy picit húzná (de már az is lehet, hogy csak én látom ezt). El akarom majd vinni dokihoz, de a fentieken kívül más tüneteket nem tudok neki mondani. Kérdező! Neked mire adta az antibiotikumot, ha azt mondta, nincs baja?? Egyébként a te cicádnak milyen az étvágya? Az enyém nem eszik olyan sokat, nincs annyira jó étvágya, de azért a kajája 3/4-ét mindig megeszi.
2013. máj. 31. 20:04
 6/9 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy csak megviselte a túl sok...khmm... kufircolás... Nem trollkodni akarok, csak mikor kertes házban laktunk, nagy bagzási szezonok után nekünk is ilyenek voltak a kandúrjaink. Most lakásban vagyunk, és az ivartalanított kandúrom is tud ilyet. A lábát ugyan nem húzza, de néha kangörcse van így is. Próbáld meg, ha felemeled, nem mindig ugyanott fogod, abból kiderülhet, fáj-e valamije és azért morog, vagy nem ez a baj. Egyébként azt is ki lehet próbálni, hogy hagyod pihenni pár napig, nem zaklatod, csak figyeled, ha csak fáradt, jobb lesz.
2013. máj. 31. 22:20
 7/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Egyébként ma is voltam vele, ma már szteroidos gyógyszert kapott, azt mondta, hogyha nem lesz jobban ettől, akkor valószínűleg vérvételt kell csináltatni, meg röntgent.

Szerinte a gerincével vagy a veséjével lehet valami. Hétfőn vissza kell mennünk, meglátjuk mi lesz. :(

Most nem vagyok otthon, a családom többi tagja vigyáz rá, úgyhogy még nem tudom, hogy javult-e azóta, viszont tud ugyanúgy pisilni, mozgatja a lábát, nyújtóztatja, csak nem áll rá.. :(

Antibiotikumot szerint a hőemelkedésre kaphatta.. étvágya nagyon jó, azóta a kedve is.. úgyhogy remélem, hogy mindkettőnk cicája rendbe jön! :)

2013. jún. 1. 17:59
 8/9 anonim válasza:
Nálunk úgy néz ki, megvan a probléma forrása. Péntek este egy dudort éreztem a nyakánál - elég nagyot. Alig vártam, hogy másnap mehessek vele a dokihoz. Harapásnyomot nem láttam, így nem tudtam, mi a baja. Természetesen másnap 9-13 óra között lelépett a macsek, pedig nagyon gyenge volt. A doki pedig 10-12-ig rendel. Mintha tudta volna:) délután amikor előjött, mentem vele az ügyeletre (persze jó pénzért jött a rendelőbe a doki...). Kiderült 40,5 fokos láza van (cicáknál 38 fok a megfelelő), és tájog keletkezett az ínye alatt, ahova most gyűlik a genny....ezért dagadt fel a nyaka. Valószínű egy kis csirkenyak csont szúrhatta meg a száját - mert kapott kb. 2 hete. Ő is kapott láz és fájdalomcsillapítót, valamint antibiotikumot. Hétfőn elvileg kitisztítják neki a sebet.... Szegényem...de ma már sokkal jobban van. Remélem, a te cicádnál is kiderül, pontosan mi lehet vele!
2013. jún. 2. 15:47
 9/9 A kérdező kommentje:

Legalább kiderült mi van vele! Nagyon remélem, hogy meggyógyul. :)

Az enyém javulgat, hétfőn voltunk, holnap még vissza kell mennünk, mert kap még szteroidos injekciót, aztán meglátjuk, hogy elég lesz-e. :)

2013. jún. 4. 20:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!