Gerincsérült cica felépülhet?
Szia!
Örülök, hogy rendbejött a cicád! :)
Most találtunk múlthéten egy kiscicust (fél éves lehet) sebes volt az egyik lábikója és amikor menni akart mindig jobbra-balra dőlöngélt... elvittük állatorvoshoz, ő azt mondta valószinüleg megharapta egy kutya és a seb miatt van. Tegnap visszavittük, mert már nemis nagyon akar járni, csak vonszolja magát :( A doki azt mondta, hogy akkor a gerincét is elkapta... :S kapott két szurit és pihennie kell, a doki azt mondta hónapok kérdése ... Enni eszik hála Istennek, de a tegnapi szuri óta olyan levertnek, bágyadtnak néz ki.
Nálatok, hogy volt? Előfordult, hogy a cica egésznap csak feküdt és magaalápisilt? Hány szurit kapott?
:( Úgy félek, hogy nem fog felépülni szegénykém.
Szia!
Köszönöm, én is nagyon örültem, hogy rendbe jött. Egy picit néha látszik a menésén, hogy nem egyszerre mozog a hátsó és első lábai, de ezt leszámítva minden oké. Minden nap vittem szurira, ami az idegeket gyógyította. KB. 2 héten keresztül. Húzta maga után a lábait, nagyon rossz volt nézni, de még így sem pisilt be, Wc-re ment. De azért a baleste után nem tudott kakilni, az orvos nyomogta a hasát, úgy nyomta ki. De nem volt bágyadt. Viszont nem figyeltem rá eléggé, és legyengült a szervezete, és gombás lett. Ez egy trauma a szervezetének. Ennem az eltüntetése hónapokig tartott. Immunerősítőt kell neki adni, mert ilyenkor mindent elkaphat. Az enyém egyébként is érzékenyebb szerintem, erre figyelj! Írj majd mi van vele! Jobbulást!
Szia!
Köszi a gyors választ! :)
Ma reggel már életrevlóbb volt, utána megint jött a sok csucsu, de végülis a doki is aztmondta hagyjuk pihenni. Még mindig bepisil szegénykém viszont érzi meg ki akar menni wczni és ilyenkor nyávog egyet onnan tudom (igen ritkán szokott nyávogni, inkább csak tátog :)), már két napja nem kakilt de most úgy megörültem éppen az előbb sikerült neki. :) Annyi a baj most, hogy igen keveset evett ma, de végülis egésznap fekszik (arra is gyanakszom most van nála fogváltás mert kocogtatja evés közbe a fogacskáit...) vagy ahogy mondtad elkapott valami hülyeséget a gyengesége miatt. Ha holnap már egyáltalán nem akar enni inkább elviszem az állatklinikára. Veszek akkor ilyen immunerősítőt is neki. Köszi mégegyszer! :)
Még írok, hogy alakul a cicus :)
Szia!
A cicus sajnos tegnap meghalt. :(
Elvittük a klinikára, ahol megállapitotta az állatorvos hogy a gerincének semmi baja... Valószinüleg a központi idegrendszert támadhatta meg valami vírus, tegnap már inkább agyi tünetei voltak (mindent harapott, még magát is, meg bukfencezett, húzta magát a mellső lábaival, de a doki szerint nem tudatosan csinálta)... :( azt mondta a doki mégsem idegrendszeri a dolog hanem agyvelőgyulladás lehet, valoszinüleg a seben keresztül fertözödött meg de ez sem biztos...ugye hétfőtől infuziós kezelést kapott, tegnap még mondta a doki hogy abban reménykedhetünk, hogy az antibiotikum hatására rendbejön. Sajnos a tegnapi infúzió végén görcsöt kapott és nem bírta a szivecskéje :(
Ha valaki cicusa támolyogva jár, eldől menés közbe akkor azonnal vigye el kivizsgálásra!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!