Hol működik olyan magánrendelés ahol macskákat elaltathattatok? (akár országos szinten érdekel)
Na, most majd kapok hideget meleget, de megkérdezem, TI mit tennétek a helyemben. Két mentett kismacskát nevelek 0/24ben már két és fél éve öt napos koruk óta.
Mindent megkaptak,a legjobb kajákat,szeretetet,szép otthont és mivel itthon dolgozom, egész napos figyelmet, foglalkozást.
Tavaly év végén súlyos állatszőr allergiát diagnosztizáltak nálam. Mivel nem tudtunk változtatni a helyzeten,jelenleg már az asztma közeli állapotok uralkodnak: fulladás,köhögés,légút elzáródás. Egyik antihisztamin sem segit, és NEM csak a gyógyszerek.Kipróbáltunk már MINDENT, az elmúlt fél év alatt.
Hónapok óta keresem a megoldást, lemondani nem akarok róluk, de választanom kell, vagy ők vagy én. Mivel férjem van és kisgyerekeim, így nem volt kérdéses a választás.
Csak nem tudok mit tenni, mert egy menhelyen két nap alatt elpusztulnának,ismerem az ottani körülményeket,befogadót meg nem találunk, mert kismacskadömping van, senkinek sem kell két nagymacska.
A lányok érdekeit nézve az elaltatás is megfordult a fejünkben(lehet megkövezni nyugodtan). De aki nevelt már fel tejben vajban szeretetben öt napos kora óta kisállatot, az tudja, hogy BÁRHOL máshol,BÁRKI másnál az csak szenvedne.
Ezt meg én nem akarom.
Ötletek?
Az utolsó kommentelőnek, de igen, ahogy leírtad, igy megy a gazdikeresés már ÖT HÓNAPJA.
Anyagi támogatással. És nem részlegessel, hanem teljessel. És senki sehol eddig. Lassan fél éve.
Nem véletlenül jutottam ide, ahol vagyok. Lassan fél éve kutatok hirdetek eredménytelenül.
Sajnos városiak vagyunk, sehol egy vidéki rokon, de még csak kertes ház se :(
Többszörös vérvizsgálaton vagyok túl, és persze a szokványos allergia vizsgálaton.Sajnos egyértelműen macskaszőr. :(
Ez volt az első, aminek utánajártam.
De jók ezek az ötletelések, hátha kisül belőle valami. Csak így tovább. És köszönöm
A gyógyszereket illetően a számát sem tudom, hányfélét szedtem, plusz orrsprayk.:( Még injekciókúrán is voltam :(
Ja és a természetes megoldásokat nem számolom már.
Érdekes,hogy a macskaszőr jött ki,mert főleg a macska nyálára allergiásak az emberek.
Ha pár napot távol töltessz a cicáktól akkor a tünetek megszünnek?
Akkor jelenleg hol tartasz az ügyben? Ez alatt azt értem, hogy látszik, hogy még az allergia leküzdése is nagyon foglalkoztat. Hány keresztes allergiát mutattak ki? Nem tudom, milyen módszereket próbáltál, de én úgy tudom, bármelyikről is van szó, időt kell adni, hogy hathasson. Mostanában az orvosok felírják a szokványos gyógyszereket, amik aztán vagy működnek, vagy nem...:( Viszont én is azt gondolom, hogy ilyenkor azt az okot kellene felkutatni, ami a szervezetben előidézi az allergiát (ez alatt nem konkrétan a macskaszőrt értem), hanem az immunrendszer problémáját. Mert tényleg érdekes, hogy 20 év után most jött ki rajtad ilyen erősen.
Szerintem, ha nem használ a tüneti kezelés, akkor próbálkozhatnál immunterápiával is!!!
Itt egy leírás erről.
És nem tudom, milyen alternatív módszereket próbáltál, én soha nem voltam allergiás, de hirtelen eszembe jutottak ilyenek, hogy pl akupunktúra. Lényegében minden olyan módszer jó lenne szerintem, ami az immunrendszer ellenállását fokozza.
Olvasgattam még a neten, lehet, hogy nem tudok újat mondani ezzel kapcsolatban neked, de azért belinkelek egy oldalt, ahol leírják, mivel csökkenthető az allergének mennyisége a lakásban, de ezeket gondolom szigorúan be kell tartani.
Ez állítólag sokaknál nagyban segített a helyzeten.
http://www.gyakorikerdesek.hu/allatok__macskak__514487-macsk..
Találtam még ezt a kérdést is, itt a Gyakori-n, szerintem olvasd át, főleg a 10. válaszoló ír érdekeseket.
Persze teljesen a te a döntésed, hogy kockáztatsz-e, és hogy mindenféle kezelésekkel együtt tudsz-e élni továbbra is a cicákkal, de ha ez megoldható lenne, akkor valószínűleg be kell majd tartani olyasmiket, amiket előtte nem, hogy pl szigorúan kitiltjátok őket a hálóból, és gondolom, nem babusgathatod őket olyan szinten, mint eddig!
Sziasztok.
Köszi a lelkes segíteni akarást, csak annyira jöttem be, hogy elújságoljam, a lányoknak meglett az álomgazijuk.
Szombaton egy szép nagy családi házba költöznek, az eddig 45nm helyett 150 nm-re, még ugyanennyi kerttel, két 9 éves kislányhoz, akik elvesztették a velük egyidős cicájukat, és az enyémek közül az egyik pont olyan, mint az Övéké volt.
Szóval nagyjából hepiend.
Én tegnap óta bőgök, meg még fogok is. Nagyon nehéz lesz nélkülük.
Aki volt már így, érti, aki nem, annak hiába is magyaráznám.
Még egyszer köszi a támogatást és a sok normális kommentet, hálás vagyok értük!
Szép napot Nektek, vigyázzatok magatokra!
Jaj nagyon örülök, hogy sikerült! Biztosan jó helyük lesz nekik!
Jó egészséget!
Örülök, hogy végül ilyen szép otthont találtál nekik! Nem is hittem volna, hogy ilyen hamar megoldódik! És hogy együtt kerülhettek oda!
Átérzem a fájdalmad, és nagyon sajnállak..:( De jól döntöttél! Teljesen pedig nem veszítetted el őket, mindig tudni fogod, mi van velük, hogy vannak, hiszen élnek és virulnak.
Az idő majd segít begyógyítani a sebeket...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!