A helyzet a következő: Apu allergiás a macskaszőrre, én pedig bármit megpróbálok. A nővéreim szerint undorítóak, úgy néz ki, mint E.T. Kinti cicám nem lehetne, mert anyu szerint elszökne és elütnék, vagy elkóborolna. Habár én imádom a cicák szőrét ápolni, nem lehetséges. (Mondjuk neki is van szőre, akkora, mint az őszibaracknak) Én imádom a kölyköket is, meg a macskákat is, meg a Sfinx-eket is. És tudom, hogy több figyelmet igényel, védeni kell az erős napfénytől, a nagy hidegtől. Különleges dolgokkal lehet ápolni a bőrét. Szerintetek milyen? (nem azt kérdeztem, hogy szerintetek is undorító, meg blö) Van még vele valami extra?
Apud erre a cicára is allergiás lesz, ugyanis az ember nem a szőrére allergiás, hanem a nyálában levő FelD1 enzimre, amit a cica mosakodáskor felken a bundájára!
A szibériai cica, ami "hypoallergén", de ő sem 100%-ban!
Ha cicát akartok, akkor beszéljetek egy szibériai tenyésztővel, hogy apud több időt töltsön el a tenyésztőnél a cicákkal, és akkor kiderül hogy allergiás e rájuk!
2013. máj. 20. 17:57
2/8 A kérdező kommentje:
Allergiás rájuk, ezt tudom. Viszont van egy kiskutyánk, akivel ha egy kocsiba kerül, tüsszög és könnyezik, a szőrtől.
2013. máj. 20. 18:01
3/8 Vicuska87 válasza:
Lehet nem értettél valamit! A macska nyálában levő FelD1 enzimre allergiás az ember, nem a szőrre! A kopasz macska sem lesz megoldás, mert ugyanúgy az ő nyálában is benne van ez az enzim! A szibériai cicák nyálában 1/3 résznyi van!
2013. máj. 20. 18:05
4/8 anonim válasza:
És a kutyát elviseli apud?
Akkor a macsek sem kell, hogy a közvetlen környezetébe kerüljön, bár nem tudom az allergia miben merül ki nála. Néha nézek macsekos műsorokat és ott volt egy nő, aki szintén allergiás volt a cicákra, de ennek ellenére tenyésztette őket és gondoskodott róluk, ápolta, fésülte őket. Na ezt csak azért írom, mert a szeretet mindent legyőz. :D Félre téve a baromságot... amit tudok róluk, hogy hetente kell fürdetni őket, mert faggyút termelnek és ha nem rendszeres a tisztítás, akkor eltömődhetnek a pórusok... ez az extra, mást nem nagyon tudnék, de ha tutira eldöntötted, akkor olvass utána mindenképp. Nagyon hangos állatok, nem kis nyávogásra, hanem ordításra lehet számítani tőlük. Szerintem is lehet furán néznek ki első ránézésre, de biztos meglehet őket is szeretni és cukik lehetnek, ha boldogok és kiegyensúlyozottak, nem mondanám őket undorítónak.
2013. máj. 20. 18:16
5/8 anonim válasza:
Ha heti renszereségel fürdeted akor megoldás az allergiár, meg ezt a fajtát ilyen gyakran is kell fürbetni.
2013. máj. 20. 18:24
6/8 anonim válasza:
Mint már korábban leírták, az allergia nem a macskaszőrtől, hanem a macska nyálában lévő egyik fehérjétől alakul ki. Ez a szfinx macska nyálában is jelen van sőt, mivel pihés a szőre, az arra érzékenyeknél még súlyosabb tüneteket válthat ki, mint egy hosszabb szőrű cica. A szibériai macska nyálában található meg a legkisebb mértékben ez a fehérje, de még ez a fajta sem teljesen hypoallergén. El kéne mennetek apukáddal egy ilyen tenyészetbe, és ott tölteni egy kis időt, hogy megtudjátok, ez a cica is kiváltja-e nála az allergiát. Tenyésztenek egyébként hypoallergén macskákat, de ezek sajnos horribilis összegekbe kerülnek.
2013. máj. 20. 19:01
7/8 anonim válasza:
Hála isten nem olyan könnyű hozzájutni egy szfinxhez, meg jó drágák is. Udvaron őket nem lehet tartani, rájuk még szobahőmérsékleten is ruhát kell adni, hiszen nincs szőrzetük. Ezen kívül a napfényre is érzékenyek. Az viszont hatalmas tévedés, hogy a macskaszőrre allergiás az ember! Ugyanis a nyálában található egy enzim, ami az embereknél az allergiás tüneteket okozza. Ez viszont a szfinxnek is megvan, tehát a szfinx sem hipoallergén. A szibériai macskusz nyálában ez az enzim jóval kisebb hányadban van jelen, így nem okoz allergiát!
2013. máj. 20. 21:22
8/8 anonim válasza:
Senki nem vetette fel, de mi az, hogy nem lehet kinti cicád? 4 éve van macskám, egyik sem jöhetett még be a lakásba, de elütni egyet ütöttek el, a többi valószínűleg emberi mulasztás miatt múlt ki (illetve egyet szerintem elűzött az anyja), tehát nem az ő hibájuk. Én megjátszanám ezt is, igaz így kevésbé lesz talán "hűséges", de ha eleget foglalkozol vele, ugyanúgy te leszel a gazdája! (Pl. most már a második cicákot "töröm be" így, kajáltatom, simogatom minden reggel, cserébe most már többnyire tudom amúgy is simogatni)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!