Mi lehet a baja?
Sziasztok!
Már tegnap is kicsit furcsálltam, hogy az ivartalaníttatott kandúr cicám nem jön a hívásomra... (kinti-benti)
Mindenhol kerestem, aztán véletlenül megláttam egy nem használt szobában egy kupac ágytakarón feküdni. A nézésében volt valami barátságtalan, máskor már rég rohant volna elém, most meg a látványomra sem reagált...
Odamentem, megsimogattam, kicsit dorombolt... Akkor azt hittem, hogy hát istenem, macskából van, most biztos épp nincs bújós kedvében... (5 éves, és ilyen nem gyakran szokott előfordulni...)
De tegnap este sem jött elő...
Ma reggel sem... aztán megláttam, hogy a szobámban fekszik az ágyamon (nem tudom, mikor mehetett oda.)
A kajája érintetlen.
Most már kezdett gyanússá válni a dolog, simogattam, nem kezdett dorombolni... Aztán amikor a gerincét masszíroztam, csak dorombolt, de olyan furcsán passzív volt...
(Ő az a nyomom a s.ggem, ha simogatsz típus.)
Felemeltem, lábra állítottam, de ahogy a hóna alá nyúltam keservesen nyávogott és halkan fújt.
Áttapogattam, én nem érzek semmi durva elváltozást, de ezek szerint már 2 napja lehet valamilyen fájdalma, és nem eszik.
Sajnos ma csak 18:00-tól rendel a doki, természetesen elviszem (amúgy az oltásai rendben vannak), de addig is nagyon aggódom...
Most felzártam az emeletre, nehogy "meglépjen"...
Volt már valakinek hasonló?
Vagy ha esetleg asszisztensként dolgozik, ilyesmi, van valami tippetek?
Próbáljak vele valamit etetni/itatni?...
Előre is köszönöm a válaszokat!
Húzd szét helyenként a szőrét, hogy láthasd a bőrét. A nagy, szürkésbarna gombócok: Kullancsok, azokat azonnal vedd ki! Ha nincs ilyen, akkor esetleg más ételt próbálj, vagy egy kis tejet, hátha azt megissza, mert könnyebb neki. Hasmenése, székrekedése nincs? Ilyesmit az IS okozhat.
Szokástól eltérő étkezési szokások: megnövekedett tápanyagigény, cukorbetegség, férgek, macskaleukózis.
Hasi fájdalom: székrekedés, mérgezés, macskák fertőző hashártyagyulladása, bélgyulladás, hepatitis, vesegyulladás, vesekő, hasnyálmirigy-gyulladás, bélzáródás, panleucopenia
Hasmenés: ételintolerancia, stressz, gyomorgyulladás, bélgyulladás, macskák fertőző hashártyagyulladása, hepatitis, gerincsérülés, férgek, panleucopenia, macskaleukózis.
Székrekedés: száraztápos etetés mellett kevés ivóvíz, szőrcsomók, bélelzáródás, végbél-előreesés, májbetegség, Key-Gaskell szindróma, mozgáshiány, gerincsérülés.
:/ Jobbulást neki! Ne izgulj, a doki bizonyára mindent meg fog tenni érte, és még azt sem lehet tudni, van-e olyan baja, hogy meg is kelljen, vagy gyógyszeres kezeléssel 1-2 hét alatt vége!
Nagyon köszönöm!
Sajnos rossz előérzetem van...:(
Most találtam a farkán egy gennyes sebet. Fáj neki, de biztos nem ez okozza minden panaszát. (Mielőtt ivartalaníttattam, kb. 4x jött haza ennél sokkal nagyobb gennyes sebekkel, és meg sem érezte, hogy vájkálunk benne a dokival, de még az sem zavarta, hogy mindenféle érzéstelenítés nélkül bevarrja... mondjuk igaz, hogy ezek a nyakán, a füle alatt voltak, ahol nem olyan érzékenyek.)
(Betadine-nal lekezeltem azért.)
Ebből a sebből arra következtetek, hogy kutyával találkozhatott... nagyon remélem, hogy nincs valami belső sérülése...:(
Most már annyira fáradt, hogy az sem érdekelte, a farkával mit csinálok. Csak pihenni szeretne.
Sajnos több cicám is van, úgyhogy nem nagyon tudom megnézni, hogy van-e székrekedése vagy hasmenése...
Szegénykém.:(
Köszönöm a válaszokat!
Szerencsére belső vérzése nincs, az a rohadt kis seb a farkán viszont annál komolyabb...
Tiszta mázli, hogy ünnepnapon is rendelt a doki, mert ha tovább várunk, az egész farka elhal, és ha csak 2 cm-t felfelé terjed a gyulladás, a gerincvelőt is eléri...
Még így is fenn áll a veszélye, hogy nem áll le a gyulladás és elkezd felfelé terjedni, akkor amputálni kell a farkát (inkább azt, mint hogy a lábai is elhaljanak...), de szerencsére azért erre így már nagyon kicsi az esély...
Kedden megyünk a következő antibiotikumért.
Egyem meg a szívét... de legalább már iszik... sőt, még pisilni is az alomra ment. Most viszek fel neki sonkát, hátha azt megeszegeti...
De most tuti nem engedem ki... (ha rajtam múlna, csak benti cica lenne, de annyira szeret kint lenni, pláne ha nyár van... olyan keservesen nyávog, ha nem engedem ki... hát ez van... valamit valamiért... remélem, legközelebb óvatosabb lesz, és most megússzuk szövődmény nélkül!:(
Jobbulást, tényleg!
Az én kutyusomnak is a lábán felfelé tályog volt, mára már kikúrálódott, antibiotikummal. Örülök, hogy nem olyasmik voltak, mint amiket először felsoroltam! - imádom a cicákat
Köszi!:)
Én is bizakodó vagyok, a sonkát olyan mohón ette... most szigorú "ágynyugalom":D, ínyenc, fehérjedús finomságok, és remélem, pár nap múlva minden rendben lesz...:)
Szerintem jó gazdi vagy! :)
Azt lehet tudni, hogy mitől volt a seb? Nekem is van egy macsekom, akit szívem szerint én sem engednék ki, de hát ő is kivágyik. Szerencsére nem esett meg vele ilyesmi, meg semmi rossz.
Valószínűleg egy kutya csípte el majdnem...
De ma evett halat, és már sokkal aktívabb, már felkel és elindul felém, ha meglát, nyomja a fejét, hogy simogassam, dorombol,...:) És kezd kiakadni, hogy nem engedem ki, és idegesen mozgatta a farka végét!!!!:):) (Eddig csak élettelenül lógott le, egyáltalán nem tudta mozgatni...)
Nagyon köszönöm a segítséget, meg a drukkot, el ne kiabáljam, de szerintem megússzuk az amputációt:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!