Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Hogyan kell gondozni, táplálni...

Hogyan kell gondozni, táplálni 2-3 hetes kiscicákat?

Figyelt kérdés
Vemhes lett az egy éves cicánk, és született neki 3 kölyke. De az anyát elütötte egy furgon a házunk előtt ( nem tudjuk ki volt az) Ezután megkerestük a kiscicákat és bevittük őket a házba. Kb 2, de max 3 hetesek lehetnek. egy dobozba tartjuk őket és fecskendővel etetjük őket, házitejet kapnak melegítve. Kettő cica nagyobb, ők szürkék és fiúk, a kisebbik cirmos, ő lány. Kettőnek kinyílt a szeme, de a legnagyobbnak nem, és lekezeltem többször is kamillával, de törléskor ilyen sárga gennycseppek jöttek a szeméből.A fő kérdés az lenne, hogy mennyit eszik egy ekkora kiscica. Egy nap 5 alkalommal kapnak enni, fejenként 20-20 ml/ alkalom, de ebből a szájukba ténylegesen kb.15 ml jut. Ez elég, kevés, vagy sok? Mert rengeteget pisilnak meg kakilnak, amitől elázik alattuk a ruha, és nedves a bőrük meg a szőrük. Tök jól voltak, a vaksinak már félig ki is nyílt a szeme ahogy kezelni kezdtük, de két etetés között meghalt szegény, pedig ő volt a kedvencem, és nem tűnt betegnek.Mi lehetett a baja? Miért ürítenek ennyit, talán túl sok kaját kapnak? Mit és mennyit adjak neki, illetve vki tud jobb eszközt a fecskendőnél etetésre? Mit tegyek alájuk, hogy ne legyenek nedvesek, mert lehet, hogy megfázásba hunyt el...

2013. máj. 19. 00:07
 1/5 Anonim Rasta. válasza:
Mi is jártunk így akkor az anyát szintén elütötték a házunk előtt és 2 hetes kiscicákat hagyott nekünk fecskendővel etettük semmi bajuk nem lett szépen felnőttek mert persze hárman voltak kettő fekete amit elajándékoztam és egy nagyon szép szürke amit megtartottam de valaki ellopta.
2013. máj. 19. 08:44
 2/5 Vicuska87 ***** válasza:
Valószínű, hogy betegek lehetnek, azért pusztult el egy kiscica! Érdemes a megmaradt kettőt állatorvoshoz vinni!
2013. máj. 19. 13:46
 3/5 A kérdező kommentje:
Valószínű hogy beteg volt, mert a kicsi is meghalt ma, pedig szépen gondoztuk őket. Viszont ő nagyon gyenge volt társához képest, alig mozgott, enni sem akart. De az utolsó az nagyon erős és nagyobb is jóval, csak úgy nyeli a kaját, élni akar nagyon, szerintem meg is marad.
2013. máj. 20. 21:53
 4/5 anonim ***** válasza:
Hol laksz??? Nekem van egy mama cicám, ma meghalt a picije egy kandúr megölte. Ha esetleg úgy volna, felnevelnénk nektek.
2013. máj. 20. 23:40
 5/5 A kérdező kommentje:
Szia utolsó, köszi de már nem aktuális, mert meghalt az utolsó is ma, pedig tápszert is vettünk, cumisüveget is, vagy fertőzésre gyanakszom, vagy az h nagyon kicsik voltak, és hányzott nekik az anyjuk, vagy az hogy az anyjuk egy éves volt, és az első alom az mindig gyérül sikerül ahogy halottam. De köszi a felajánlást.
2013. máj. 23. 17:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!