Hogyan kell gondozni, táplálni 2-3 hetes kiscicákat?
Figyelt kérdés
Vemhes lett az egy éves cicánk, és született neki 3 kölyke. De az anyát elütötte egy furgon a házunk előtt ( nem tudjuk ki volt az) Ezután megkerestük a kiscicákat és bevittük őket a házba. Kb 2, de max 3 hetesek lehetnek. egy dobozba tartjuk őket és fecskendővel etetjük őket, házitejet kapnak melegítve. Kettő cica nagyobb, ők szürkék és fiúk, a kisebbik cirmos, ő lány. Kettőnek kinyílt a szeme, de a legnagyobbnak nem, és lekezeltem többször is kamillával, de törléskor ilyen sárga gennycseppek jöttek a szeméből.A fő kérdés az lenne, hogy mennyit eszik egy ekkora kiscica. Egy nap 5 alkalommal kapnak enni, fejenként 20-20 ml/ alkalom, de ebből a szájukba ténylegesen kb.15 ml jut. Ez elég, kevés, vagy sok? Mert rengeteget pisilnak meg kakilnak, amitől elázik alattuk a ruha, és nedves a bőrük meg a szőrük. Tök jól voltak, a vaksinak már félig ki is nyílt a szeme ahogy kezelni kezdtük, de két etetés között meghalt szegény, pedig ő volt a kedvencem, és nem tűnt betegnek.Mi lehetett a baja? Miért ürítenek ennyit, talán túl sok kaját kapnak? Mit és mennyit adjak neki, illetve vki tud jobb eszközt a fecskendőnél etetésre? Mit tegyek alájuk, hogy ne legyenek nedvesek, mert lehet, hogy megfázásba hunyt el...2013. máj. 19. 00:07
1/5 Anonim Rasta. válasza:
Mi is jártunk így akkor az anyát szintén elütötték a házunk előtt és 2 hetes kiscicákat hagyott nekünk fecskendővel etettük semmi bajuk nem lett szépen felnőttek mert persze hárman voltak kettő fekete amit elajándékoztam és egy nagyon szép szürke amit megtartottam de valaki ellopta.
2/5 Vicuska87 válasza:
Valószínű, hogy betegek lehetnek, azért pusztult el egy kiscica! Érdemes a megmaradt kettőt állatorvoshoz vinni!
3/5 A kérdező kommentje:
Valószínű hogy beteg volt, mert a kicsi is meghalt ma, pedig szépen gondoztuk őket. Viszont ő nagyon gyenge volt társához képest, alig mozgott, enni sem akart. De az utolsó az nagyon erős és nagyobb is jóval, csak úgy nyeli a kaját, élni akar nagyon, szerintem meg is marad.
2013. máj. 20. 21:53
4/5 anonim válasza:
Hol laksz??? Nekem van egy mama cicám, ma meghalt a picije egy kandúr megölte. Ha esetleg úgy volna, felnevelnénk nektek.
5/5 A kérdező kommentje:
Szia utolsó, köszi de már nem aktuális, mert meghalt az utolsó is ma, pedig tápszert is vettünk, cumisüveget is, vagy fertőzésre gyanakszom, vagy az h nagyon kicsik voltak, és hányzott nekik az anyjuk, vagy az hogy az anyjuk egy éves volt, és az első alom az mindig gyérül sikerül ahogy halottam. De köszi a felajánlást.
2013. máj. 23. 17:24
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!