7 hetes kiscica miért nem tud alomba pisilni?
1 hete lesz szombaton, hogy nálam van, és csak félig szobatiszta.
A nagy dolgát az alomban végzi, és rögtön utána ki is szoktam venni, hogy ne büdösödjön, tehát az alom nem szagos, ha esetleg ez lenne a baja.
De ha pisilnie kell, az alomban néha betalál, és akkor oda végzi el, de mikor magára hagytam 2 napja, mert sulim volt, akkor nem piszkított sehova se, de mikor hazaértem, feljöttem köszönteni őt, meg adtam neki konzervet, és lementem megetetni a másik cicámat aki már nagy, és mire vissza értem az ágyamba vizelt....
De miért? több pisis almot is kapartam ki, és még ennek ellenére is, hol a párnámra pisil, hol pedig az alomba, de nem értem miért.
Esetleg ötletek, hogyan lehetne leszoktatni?
Annyit még hozzá tennék, hogy fiúcska, ha ez számít, de tudom hogy szokott jelölgetni, de én úgy tudom csak miután ivar érett lesz, ez csak nem az akarna lenni?!
Lehet türelem, de ez mégsem kutya ha végre az alomba pisil akkor megjutalmazom és érti, lehetne valamivel ösztönözni hogy az alomba?
pl egyik ismerősömnek kutyái vannak, és vett nekik ilyen pelenkát a földre vagy mit, és adnak hozzá egy csepegtetőt, amit rá kell csepegtetni és ha a kutya megszagolja akkor oda fogja végezni a dolgát. Nekik legalábbis bevált.
+ ameddig nem éri el legalább a 6 hónapos kort, úgy gondoltam, hogy benti cicaként fogom tartani őt.
Jártam már úgy, a másik cicámnál, hogy bent tartottam, egyszer véletlenül anyám kizárta és teljesen megvolt rémülve a külvilágtól, mert nem ismerte, nah 2 nap se kellett neki, már be se akart jönni. -.-"
Viszont ennél a cicánál meg szeretném ha előbb megtanulná a nevét, hogyha hívom jöjjön, meg nem szeretném azt, hogy kimegyek szoktatni őt, aztán meg sírni kezdene, hogy jobb odakint.
A kutyám nem viseli túl jól a fehér macskákat, és ő pont fehér is, meg hát pici. A kutyus meg a fehér macskára nem tudom mi oknál fogva nagyon hajt.
Egy tenyésztőtől hoztam el, orosz kéket és brit rövid szőrűt tart, meg 3 házi macskát.
Azoknak a három háziaknak születtek összesen 19 kiscica.
Tőlük hoztam el, és elvitte a kiscicákat orvoshoz, és az javasolta neki, hogy várjon még a cicákkal 2 hetet, és ellehet választani, és elhoztam múlthét szombaton. Gondolom egy doki tudja mit csinál... bár én is úgy számoltam vele, hogy 2 hónaposan hoznám el
Kedves kérdező, ki kell, hogy ábrándítsalak, akitől hoztad, az biztos nem tenyésztő!!!
Rendes tenyésztő 12 hetes kor előtt nem ad ki kiscicát, mert addig az anyja mellett a helye, aki megtanítja a legfontosabb dolgokra-szocializálja-pont azért, amit kérdeztél is.És féregteleníti, oltatja is, sőt rendes tápra szoktatja. Ezeket is anyja mellett tanulná.
Túl kicsi még, türelem.. Mindig, ha van időd, figyeld és amint pisi lesz, alomra, utána adj neki valami nagyon fincsi jutifalit.
Esetleg nem tetszik neki az alom, az alom állaga? Sok minden lehet.
Köszönöm a válaszokat! Az apa cica egy házi orosz kék volt, így az ő orosz kék kiscicáit is ingyen adja mert ahogy mondta, nem biztos, hogy a kívánt apa cicától lettek a kicsik.
Nekem inkább olyan érzésem volt, hogy 19 kiscica sok neki, és inkább megszabadulna tőle, de most már minden rendben van vele
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!