Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Miért rágja meg a macskám a...

Miért rágja meg a macskám a virágjaimat?

Figyelt kérdés

Nem tudok egyet sem kirakni az ablakba, mert első dolga hogy szépen megrágja a leveleket!

Talán vitaminhiányos? Tudtok adni valami tippet, hogyan tudnám leszokatni róla?

2013. máj. 6. 10:15
 1/5 anonim válasza:
A mi cicánk előszeretettel rágta a metélőhagymát, nem volt kellemes a lehelete utána, de próbáld meg a kisállat kereskedésekbe lehet kapni cicafüvet vagy vegyél búzát és csíráztasd ki mikor szép zöldre megnőtt tedd a kajás tálkája mellé hátha ez eltereli a figyelmét a szoba növényekről, amelyek sok esetbe mérgezőek is lehetnek neki. De valószínűleg ezt azért csinálja mert valami nincs rendbe a pocakjával, a kutyák is legelnek. Próbálj meg másmilyen kaját adni neki, változatosan adj neki mindenfélét, meg lehet próbálni néha egy kis nyers csirkehúst is, vagy a kajájába keverni egy kevés főtt, párolt zöldséget,ha vitaminhiány akkor az megoldja a gondot, én adok neki mind a kettőt és nem rágcsál növényeket. (nem tudom milyen koszton van a cica) Nekünk kap zacskós cicakaját váltogatva a Whiskast és a kitekattot (zöldség is van benne) illetve száraz kaját és házi kosztot is. Ha esetleg ivartalanított cicád van akkor viszont figyelj a mennyiségre, mert könnyen elhízhat. Remélem segítettem :)
2013. máj. 6. 10:52
 2/5 A kérdező kommentje:

Köszi a választ! Sajnos nagyon el van kapatva a macskám, a házikosztot nem eszi meg, inkább éhezik, a tejet sem igazán díjazza! Szinte csak száraz kaján él( friskies, whiskas) meg néha hajlandó megenni az alutasakos kajákat! Mondjuk ő pici korától kezdve lakásban van( utcai talált cica, lassan 4 éves, ivartalanítva van)lehet ezért is van odáig a virágokért.

A zöldetetést ki fogom próbálni, remélem segít!

2013. máj. 6. 12:02
 3/5 A kérdező kommentje:

Érdekes módon nem kövér a cicám, pont olyan mint lennie kell! Szeretném ha hízna még picit , csak mondjuk egy kilót( most 4.5kg)

Esetleg ehhez valami ötlet?

2013. máj. 6. 12:05
 4/5 anonim ***** válasza:

4,5 kg? Ha normál macsek, akkor ez teljesen jó súly. Esetleg vitaminokkal lehet segíteni, hogy hízzon, nekem a macska Bérestől hízott, mert többet evett tőle (de csak 20 dkg-ot :D), viszont én ezt is észrevettem, mert szinte csak fenékre meg hasra hízott, nekem úgy annyira nem is tetszett, ráadásul ivartalanított kandúr és 4,1-4,3 kg közötti a súlya. Nem híznak el ők, legalábbis én nem tapasztaltam.

Nekem kiskorában öldökölte a növényeket, de már leszokott róla. Hozzá sem nyúlt a macskafűhöz a zöldségeket meg sehogy nem tudtam úgy belecsempészni a kajába, hogy meg is egye, lehet ez nem lesz megoldás, de lehet bejön egy próbát megér.

2013. máj. 6. 21:34
 5/5 anonim válasza:
A 4,5 kg miatt ne aggódj, a cica nálunk 5 kg felett van de arányosan oszlik rajta, picit talán nagyon az átmérője mint kéne de az állatorvos mondta hogy emiatt ne aggódjunk. Nálunk is lakásba van a cica, most szereztünk neki egy lézert, nagyon szereti és nagyon jó és kényelmes módja hogy átmozgassuk a cicát. Ha a cicafű és a zöldség nem válik be akkor nem nagyon tudom mit lehet megpróbálni, de úgy tudom hogy a csak száraz kaja nem tesz jót a májának, még akkor sem ha sok vizet iszik. De ezt nem merem kijelenteni, hogy így is van de érdemes lehet utána nézni.
2013. máj. 8. 11:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!