Az a macska, amelyik megkedvel engem, miért keresi mindig a pillantásomat?
Én másképp látom...
A macskák nagyon alkalmazkodóak és másképp kommunikálnak az emberekkel, mint ahogy azt a tévhitből tudjuk (bár én ezt kutyáknál hallottam, de ott sem feltétlenül igaz ez már). Talán már maguk között is. Van egy műsor a Pokoli macskák, ott pl.: mindig a szemébe néz a pasi a cicának és lassan pislog egyet, ha a cica visszapislog, akkor oké, elfogadta az embert. Ez szerintem csak egy jelzés, de nagyon sok félét fellehet még fedezni, ha figyelünk rájuk. Az is egy fajta mikor támadni akar, de akkor már a fülei is másképp állnak meg az egész teste jelzi a "veszélyt".
Én azt gondolom, ha keresi a pillantásod, akkor azt szeretné, hogy vele foglalkozz és/vagy érdekli, hogy a gazdi mivel foglalotoskodik.
Ebben teljesen igazad van. Én eddig úgy értelmeztem, hogy a kérdező nem a cica gazdája.
Ha a gazdája, akkor valóban csak figyelmet kér a cica.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!