Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Az a macska, amelyik megkedvel...

Az a macska, amelyik megkedvel engem, miért keresi mindig a pillantásomat?

Figyelt kérdés
2013. máj. 2. 18:30
1 2
 1/11 anonim válasza:
A cicáknál a nyílt szembenézés támadó szándékot jelez. Egészen biztos, hogy megkedvelt? :D
2013. máj. 2. 21:49
 2/11 A kérdező kommentje:
Nem támadó.
2013. máj. 2. 21:55
 3/11 anonim válasza:
Egész pontosan: rád néz, aztán hunyorít egyet vagy folyamatosan, nyíltan szemkontaktust tart?
2013. máj. 2. 22:05
 4/11 A kérdező kommentje:
Nyíltan követi a pillantásom, keresi a szemem. De nem támadólag lép fel, a pupillái sem tágulnak ki
2013. máj. 2. 22:12
 5/11 anonim válasza:
Bocs. Nyilván vannak egyéni eltérések, de ez egy átlagos macskánál támadó szándékot,kellemetlen érzéseket, feszültséget jelent. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy mások hogyan látják ezt a kérdést.
2013. máj. 2. 22:27
 6/11 A kérdező kommentje:
Én is.
2013. máj. 2. 22:31
 7/11 anonim válasza:
:)
2013. máj. 2. 22:41
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

Én másképp látom...

A macskák nagyon alkalmazkodóak és másképp kommunikálnak az emberekkel, mint ahogy azt a tévhitből tudjuk (bár én ezt kutyáknál hallottam, de ott sem feltétlenül igaz ez már). Talán már maguk között is. Van egy műsor a Pokoli macskák, ott pl.: mindig a szemébe néz a pasi a cicának és lassan pislog egyet, ha a cica visszapislog, akkor oké, elfogadta az embert. Ez szerintem csak egy jelzés, de nagyon sok félét fellehet még fedezni, ha figyelünk rájuk. Az is egy fajta mikor támadni akar, de akkor már a fülei is másképp állnak meg az egész teste jelzi a "veszélyt".

Én azt gondolom, ha keresi a pillantásod, akkor azt szeretné, hogy vele foglalkozz és/vagy érdekli, hogy a gazdi mivel foglalotoskodik.

2013. máj. 3. 07:56
 9/11 anonim válasza:

Ebben teljesen igazad van. Én eddig úgy értelmeztem, hogy a kérdező nem a cica gazdája.

Ha a gazdája, akkor valóban csak figyelmet kér a cica.

2013. máj. 3. 09:31
 10/11 anonim ***** válasza:
"A pislogás a bizalom vagy a vonzalom kifejezésére szolgálhat. A macskák ezzel viszonozzák ha a gazdájuk rájuk szegezi, majd behunyja és kinyitja a szemeit. Ez a gesztus egyben az intelligencia megnyilvánulásaként is felfogható; ugyanis azt bizonyítja, hogy a macska képes egy idegen faj testrészét beazonosítani és saját anatómiájának megfeleltetni." :) wikipedia
2013. máj. 3. 09:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!