Miért kergeti a macskámat?
Szerintem most, hogy még tart bőven a párzási időszak, minden macska idegbetegebb a szokottnál, elsősorban azok, akik nincsenek ivartalanítva, de ez kihatással van a többiekre is, akik már nem ivarosak. Nekünk kijárós ivartalanított 2 éves nőstény cicánk van, de őt is állandóan űzik, kergetik a szomszéd kandúrok, akikkel egészen az ivarérett korukig teljesen jól kijöttek. Mondjuk ez kicsit más helyzet, mert ő nem fiú cica, mint a tiéd. Szerintem az ivaros kandúr a szomszédotokban reflexből próbál dominánsként viselkedni, és minden feltételezett riválist elkergetni, megfenyíteni. Vagy egyszerűen területharcról van szó, amiben az ivartalanított kandúrok is zavaró tényezők az ő szemében. Hogy a te cicád miért kezdett el jobban eljárogatni? Szerintem a felélénkült macskaélet, ami mostanában folyik, az ő kíváncsiságát is felkeltette, még ha nem is "érintett" az alapvető dolgokban. Vagy az is lehet, hogy amiatt lett ilyen, mert felzaklatja őt az, hogy elkezdték üldözni, bántani. Valószínű, hogy ez az oka az ijedt viselkedésének, és hogy nem érzi biztonságban magát most a saját területén, a kertetekben sem, mert ő már nem lehet domináns a többiekkel szemben, nem tudná megvédeni a területét.
Ha legközelebb ilyen kergetőzős eset történik, és te is szemtanúja vagy, nyugodtan menj oda pl a szomszéd kocsijához is, és nyugtatgasd, csalogasd ki a macskát, hidd el, ez kívülről nem néz ki olyan hülyén, ahogy az ember ilyenkor érzi magát:), hisz nem akarsz semmi rosszat,csak a cicádat. Engem már elkönyveltek szerintem a szomszédok, hogy én vagyok a macskás csaj, aki mindig a cicáit keresi, hívogatja:) Én is szoktam figyelni, és ha meglátom, vagy meghallom, hogy a cicámat üldözik, mindig elzavarom a kandúrokat, rájuk kiabálok, odadobok valamit (persze nem úgy, hogy el is találjam őket).Amúgy én is szoktam ezen gondolkozni, hogy miért pont őt szúrták ki, aki már rég meg van operálva, ez elég érdekes, és én sem értem. Remélhetőleg nem tart sokáig ez a helyzet, megtanulja kezelni a helyzetet a cicád, és vigyáz majd, hogy hova jár.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!