Kezdőoldal » Állatok » Macskák » A macskámat nagyon megviselte...

A macskámat nagyon megviselte a költözés, nem hajlandó előjönni, mit csináljak?

Figyelt kérdés

Tegnap este költöztünk, és jött velünk a macska is természetesen. Lassan egy éves, kb. másfél-két hónapos korától van velünk, lakásban nevelkedett, nem volt még kint soha. Most is idebent van, de elbújt az ágy alá és nem hajlandó előjönni, ha meg kivesszük, hogy legalább egyen, akkor arra sem hajlandó, csak elsompolyog valami búvóhelyre. Elég rosszkedvűnek tűnik, de azért ennie/innia/ürítenie azért kellett volna a két nap alatt, nem?

Biztos vagyok benne, hogy előbb-utóbb megszokja az új helyet, de rossz így látni. Mit csináljak, hogy megkönnyítsem valamennyire a helyzetét?

2013. ápr. 28. 22:02
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

Elméletileg nem kéne, hogy megzakkanjon, mivel azért ti is ott vagytok. Én sem hinném, hogy csak konkrétan a helyhez meg a saját ismerős tárgyakhoz kötődne. Ez talán egy olyan macskára igaz, aki kint van tartva és csak néha enni kap a gazditól, szóval ott, ahol nem alakult ki a kötődés. Nálatok nem igazán ez a helyzet.

Én is mindent megtennék, oda vinnék mindent neki, ha nem is jó megoldás akkor is, mert szerintem az lenne a cél, hogy megszokja az új környezetet, aztán már bátrabb lesz, de most nem kell még azzal is stresszelni, hogy a kaja miatt is ki kelljen merészkednie. Tudom, hogy rossz érzés lehet így látni, de türelem és sokat foglalkozz vele ha lehet, talán akkor hamarosan feloldódik. Én szerintem ezt tenném, de benne kéne lennem a helyzetben meg ismernem kéne a cicát, hogy nagyjából tudhassam mi a jó neki. Néha számomra hihetetlen dolgokra képesek, egyik napról a másikra másként viselkedhet. Remélem minden rendben lesz.

2013. máj. 1. 08:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!