Meg szabad (kell) fogni a kiscicákat, vagy nem? Valahol ezt
olvasom, valahol azt. Bővebben lent.
Figyelt kérdés
Szombaton jött világra 4 kiscicánk, 3 kan és egy nőstény. Sok helyen olvastam, hogy a kiscicákat már egészen kicsi koruktól kézhez kell szoktatni, főleg a kandúrokat, mert ha megnőnek majd vadak lesznek, nem maradnak el a gazdijukkal, esetleg el is mennek világgá.
Viszont rengeteg helyen meg azt olvasom, hogy már attól is megfostosodnak, ha csak néha-néha óvatosan kezembe veszem.
Nálunk is ez a helyzet, két naposak a kiscicák, de mi már "fogdostuk" őket. Nem lett bajuk, az anyamacska sem haragszik. :D Ez nem tudom, honnan jött, hogy hozzájuk sem szabad nyúlni, ugyan mi bajuk lenne? Nem szorongatni kell őket nyilván, de szorongatni a nagy macskákat sem igen szokták...
2013. ápr. 25. 16:43
13/17 anonim válasza:
Ilyen válaszokat ad, ne ivartalaníts, ha nem akarsz...
Hallod ne aggódj..ne ivartalaníts ha nem akarsz ...csak legyen aki etesse az anyukát..valaki mamád vagy vlki legyen ott vele mikor fial...tejen élnek a kicsik szóval ha a fialás után etetik az anyacicát akkor szerintem nem lesz gond :_)
# 13/13 Időpont ma 20:17
2013. ápr. 25. 20:32
14/17 anonim válasza:
simogasd meg az anyát is utána, h a szagod rajta legyen, ne csak a kölykén érezze.
2013. ápr. 29. 19:36
15/17 anonim válasza:
Én 1 napos koruktól megfogtam őket, és mikor már kinyitotték a szemüket, simogattam is őket.:) Az anyja tűrte, nem volt semmi.
2013. máj. 3. 20:33
16/17 anonim válasza:
Az én cicám a lábtörlőre szülte az első kölykét így kénytelen voltam rögtön az első pillanatban megfogni úgy,hogy még minden kis trutyi rajta volt, és semmi baja nem lett, nyilván utána nem tapogattam már csak óvatosan az ujjammal simiztem
2018. márc. 14. 22:15
17/17 anonim válasza:
az jó ha az anyacica ismeri a szagodat. Mi több 100 cicababyt neveltünk fel /USA/. Már első nap le kell mérni a picik sulyát, és felirni, minden nap. Még a ciciről is levettük a babát, egy mama sem csinált semmit,legfeljebb feláll, odamegy nézni mit csinálsz a gyerekkel. Gyereket visszateszed, mamus rögtön lenyalja róla a te szagodat. Ha a pici több napon át nem hizik/suly!/ akkor valami nem oké, lehet hogy a mamának nem minden cicije jó. Akkor esetleg cicatjet kell nekipótolni,szemcseppemtővel Fontos,ha felveszed a picikét, nem nyomkodni és szoritani.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!