A macskák ehetnek mézet?
A cukortól nem lesz baj, néhány konzervben is láttam már, hogy tartalmaz cukrot!
Egyébként a kutyának nem szabad csokit adni, de nem a cukortartalma miatt!!!
A mennyiségtől függ, hogylesz-e baja. Minden állatnak szüksége van glükózra és fruktózra, de nem mindegy, hogy milyen menniységben. A gyümölcsöt (is) evő állatoknak sok kell például, de egy ragadozónak nem nagyon.
Egy-két nyalintástól még nem lesz baja, de ne adj neki többkanálnyi mennyiséget.
És egyébként tényleg rontja a fogait.
Nem rontja a méz a fogait, mert nem olyan fajata sukor van benne, mint a kristálycukor (fruktóz és nem glükóz)! Sőt, hízni sem fog tőle! Legalábis jó minőségű méz esetén, mert a nagy áruházakban kaphatóakat ("tesco-gazdaságos":P) glükózzal ("kristálycukor") dúsítják. Ha szereti egyébként, akkor nyugodtan adj neki, de tényleg ne olyan rengeteget.
És a csokit a cicák sem ehetik!!!
Köszönöm!
Akkor adok neki. Nem adtam neki sokat, csak az ujjamat mártottam a mézbe, ő meg lenyalogatta. Kíváncsi voltam, hogy szereti-e. Szereti. Néha akkor adok neki egy keveset.
:)
#7-es: elképesztő hülyeségeket írsz, a méz gyakorlatilag nem más, mint fruktóz és glükóz keveréke. A fogaknak nem tesz jót, és nem ajánlott ezt adni a cicának amúgy sem, de nem mérgező számukra, ha erre gondolsz kérdező.
Aki meg a csokit írta, nem a cukor miatt mérgező a macskák, kutyák számára, hanem a kakaó miatt. De persze cukros dolgokat sem adunk az állatunknak (kicsit is tudatosabb emberek maguknak sem), meg olyan tápot sem, ami cukros, nem tudom már ezt melyik válaszoló írta...
És bizonyos cukorhelyettesítóket végképp nem, annak halálos kimenetele lehet!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!