Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Havonta ennyibe kerül egy...

Havonta ennyibe kerül egy cica tartása mindennel együtt 2013-ban?

Figyelt kérdés
Mennyit eszik naponta, milyen gyakorisággal betegszenek meg?! Szobacicáról volna szó.

#macska #etetés #állatorvos #cica #mennyibe kerül havonta #cica koszt
2013. ápr. 16. 11:01
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
56%

3 macska évi etetés/itatás 100Ft körül cakk-pakk + a doki belövi őket minden évben

Vadmacskákról van szó, tőlem csak vizet kapnak néha. A vadságukra jellemző még a betévedő kutyáknak is nekimennek, nekem viszont dorombolnak, pedig sohasem simogattam meg őket.

A macska dolga az egerészés, nem szeretetpótló szer!

Télen a magtár körül a patkányoznak. Nyáron giliszta, csimbók, különböző madarak, de már kisebb kutya is került a 3 maffiózó étlapjára.

2013. máj. 17. 22:29
 12/20 anonim ***** válasza:

végtelenül nagy baromság ez az "oltsuk be az állatokat 3 havonta" maszlag.. az én cicám FAJTISZTA 13 éves perzsa, kinti macska, és szerintem utoljára 9-10 éve lett beoltva, akkor is csak azért mert ingyen volt a veszettség elleni oltás... életében egyszer nem volt beteg, megerősödött az immunrendszere mert nem nyomtuk tele gyógyszerekkel meg oltásokkal egész életében és ennyi a történet...

száraztápból naponta kap egy maréknyit reggel, egy maréknyit este, és teljesen jól el van vele. konzervet havonta 2x 3x kap, mert szereti, viszont nem bírja a gyomra.

féregtelelnítő tablettát kap évente + 6 hónapja cserélem a bolhanyakörvét.

egy cica nem kerül sokba, ha ügyesen gazdálkodsz, havi 2-2500 Ft-ból simán el lehet tartani, nyilván nem a létező legdrágább kaját kell neki venni, de ne is a legrosszabbat..

2013. máj. 19. 22:52
 13/20 anonim ***** válasza:
Kedves utolsó!Nyilván nem perzsád van :)
2013. máj. 20. 21:01
 14/20 anonim ***** válasza:
100% , hogy nem.
2013. máj. 20. 21:02
 15/20 anonim ***** válasza:
had tudjam már jobban, mint ti hogy milyen macskám van :"DDD jesszus...
2013. máj. 20. 22:54
 16/20 anonim ***** válasza:
Persze tudod te és annak megfelelően is tartod :) Biztos törzskönyvvel is tudod bizonyítani ,hogy fajtatiszta egyedről van szó aki ugye télen a -20ban kint van..
2013. máj. 21. 08:16
 17/20 anonim ***** válasza:

nah először is.. nektek semmi jogotok nincs itt nekem puffogni, én NEM nektek válaszoltam, hanem a kérdezőnek. az egyetlen ember aki megvétózhatja az általam leírtakat, az ő és senki más.. egyébként pedig igen, tudom törzskönyvvel bizonyítani hogy fajtiszta macskám van, szóval ezt kicsit benéztétek :D de persze majd pont nektek fogom bizonygatni, azt se tudom kifélék mifélék vagytok.. én csak leírtam hogy hogy tartom a macskámat, meg mennyiből, ahogy a kérdező kérte.. makk egészséges, nyilván nem poénból írtam ide azokat, amiket írtam, miért akarnék rosszat vagy hazudni? észnél vagytok ti? O.o persze valószínűleg ezzel élem ki a perverz hajlamaimat hogy macskás topikokba írok hülyeségeket..

ti vegyétek a panelmacskáitoknak nyugodtan a legdrágább tápot, oltsátok be minden héten, óvjátok a széltől is, nyomjátok tele fűrészpor vitaminnal, minden szar semmirevaló orvossággal (mert valóban a lakásban rettenetes egészségügyi veszélyeknek van kitéve -.- ,) aztán majd meglátjuk melyikünké él 13+x évet..

itt végeztem.

2013. máj. 21. 19:52
 18/20 anonim ***** válasza:

Helyes,a cicának meg adj nem 4%os szemetet..Valamennyit konyítok a fajtához,nem egy van mellettem.

Ha butaságot írsz azt mért ne vétózhatnám meg ha látom?

Másrészt gondolom milyen tk van a cicához,na meg mit szólna a tenyésztője ahhoz,hogy kint tengeti mindennapjait..Gondolom ivaros is.Majd akkor teperj itt,hogy egészséges ha ezt papírral igazolni tudod.Ne oltasd,minek majd elviszi a macskanátha.Féreghajtani se kell,minek?Ha FIPet nyal be fertőzött macskától az utcán majd veszel másikat nem?

2013. máj. 21. 20:22
 19/20 anonim válasza:
Én most vettem kiscicát, lakásban tartom. Nem eszik sokat, én whiskas tápot adok neki. Nekem csak az eledel úgy 6-7 ezer forint havonta, ha néha konzervet is adok neki+ macskaalom. Általában ha az állatorvost nem számolom bele, olyan 10ezer forint egy hónapban mindennel együtt. Ebben nincsenek benne a váratlan kiadások, mondjuk ha megbetegszik a cica vagy valamire szüksége lenne, mondjuk egy játékra mert tönkremegy a régi. Az állatorvos már más kérdés, ott nagy összegek elmennek, főleg az oltásokra. Meg a szobában tartott cicát ajánlott évente többször féregtelenítésre vinni még akkor is, ha nem találkozhatott fertőző tényezőkkel, mint pl. egy másik macska ürüléke. A saját egészséged érdekében is érdemes ezeket a vizsgálatokat elvégeztetni és a védőoltásokat beadatni. Ez pedig nem kerül két forintba ezzel számolni kell, ha valaki egyáltalán bármilyen állatot tart. Sajnos ezek nem filléres dolgok! :/
2013. máj. 31. 23:35
 20/20 anonim ***** válasza:
az enyém nem eszik túl drágán mert maradék kajkat kap, emelett tápot, és kutyakonzervet szoktam neki adni :) az a kedvence :D próbáltam már kiskorában, hogy hogy bírja a tejet, és nagyon szereti. alomtálca az enyémnek nem kellett mert kinti cica, és elkaparja a homokban. az oltások koltsége, meg plusz ha ivartalanítod, az. de a kandúrnak olcsóbb az ivartalanítása mint a lánycicának.
2013. jún. 10. 20:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!