Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Miért tartalmaznak gabonát a...

Miért tartalmaznak gabonát a macskaeledelek?

Figyelt kérdés
Nem káros a cica emésztőrendszerének? Csak mert szerintem a természetben egyik macskaféle sem eszik gabonát.

#macskaeledel #gabona #macska táplálás
2013. ápr. 10. 15:42
 1/5 anonim ***** válasza:
23%
Szerintem ez is költségkímélő megoldás (a gyártóknak). A természetben minimális mennyiségű gabonához hozzájutnak, ha elfogyasztják a zsákmányuk gyomortartalmát is egér, madár). Hát, hogy valójában káros-e azt én nem tudom, persze lehet szidni a gabonás tápokat, de csak nem engednék forgalmazni, ha káros lenne és csak nem írnák rá, hogy teljes értékű macskaeledel.
2013. ápr. 10. 18:02
 2/5 Maxitabi ***** válasza:
81%

Azért, mert kitűnő "töltőanyag"(vagyis a legolcsóbb) és kötőanyag a tápokban.Ettől áll össze a táp-szemcse.

A cicáknak igenis káros lehet hosszú távon, hiszen ők ragadozók és nem növényevők. A gabona szénhidrát elsősorban,tehát a sok elhízott állatért is ezek az állateledelek felelősek.. Az egérben, madarakban pedig mikroszkopikus mennyiségű gabonát vesznek csak magukhoz....

2013. ápr. 10. 22:36
 3/5 anonim ***** válasza:
65%

Áh... megvan az egyik kedves pontozgató.

Nem hinném, hogy egy madár méretéhez képest a begye tartalma mikroszkopikus méretű lenne és ha azt vesszük, hogy egy kinti macska, aki valószínűleg a tollán kívül mindenét megeszi a prédájának, akkor az igenis számottevő mennyiség lehet.

Nem adtam tanácsot, hogy a kérdező nyugodtan etessen csak olyan táppal, amiben gabona van, ezért nem tudom miért kell lenullázni más véleményét, de lehet így is csinálni...

Az elhízás számos okból kialakulhat, nem kell ebbe belemagyarázni. Ez kb. olyan lenne, mintha én azt írnám, hogy az ivartalanítás minden macskánál húgyúti problémákkal és elhízással jár, na de ez is enyhe túlzás és sok embert megkavarnak az ilyen és ehhez hasonló kizárólagos kijelentések. Lehetne annyi belátásunk, hogy nem minden esetben csak szélsőségek vannak és igenis sokat számít a tapasztalat, amit jó lenne építően megosztani és nem csak lepontozgatni meg a fikázásokat irkálni.

2013. ápr. 11. 07:38
 4/5 Maxitabi ***** válasza:
68%

Tisztelt 3. válaszoló!

Ha rám gondolt, mint lepontozó, tévedett, nem szokásom senki válaszát "lehúzni",ráadásul nem értékeltem Önt...

Válaszunk nagy része amúgy is hasonló tartalommal bírt, nem is értem, mi a problémája?

Az eltérő vélemény pedig építő is lehet, több szem többet lát alapon!!

2013. ápr. 11. 18:00
 5/5 anonim ***** válasza:
Akkor elnézést kérek.
2013. ápr. 11. 20:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!