Az ivartalanított nőstény macskák tényleg nem csavarognak?
Van egy lány cicám és szeretném ivartalanítani. Azt hallottam így nem jár majd el annyit itthonról. Kinti cica és félek, hogy elütik, meg kismacskákat sem szeretnék.
Mennyi idő alatt épül majd fel egyébként ivartalanítás után?
A felépülési időszak nem tudom mennyi, de nőstény macska lévén, ez egy elég komoly műtét, úgy tudom a petefészket is kiveszik.
ilyenkor ugye a "tüzelési időszak" nem szerepel többé a szótárában a cicusnak, ezért szerintem is kevesebbet csavarok (mert a nőstények főleg olyankor szoktak csavarogni)
De ugyanúgy el fog járni otthonról, vadászi, pl, meg a többi dolgát végezni, csak a tüzelés marad ki, illetva a kandúrkeresés
Ja és alapesetben csak a két petefészkét veszik ki, a méhet akkor szokás, ha valami egyéb probléma is van. Ez két picike pont a testében, kb 3-4 cm-es vágás a hasán, és kint is van.
Ja és nagyon fontos, hogy a műtét előtt 6-8 órával már ne egyen és igyon az állat, mert altatásban zajlik!
Tüzelési időszak nem lesz többé az életében, így az ezzel járó kandúrkeresés is elmarad. Persze autók ellen nem védi meg, hogyha ettől függetlenül szeret kijárni.
Az enyém is ivartalanított nőstény, és 2 napig szenvedett műtét után. Ez macskafüggő. Ahogyan az emberek, úgy a macskák is egyénenként máshogy reagálnak gyógyszerekre. Mint mondtam, az enyémnek nagyon nehezen dolgozta fel a szervezete az altatót, másnap még mindig rosszul volt, sőt rosszabbul, mint első nap, így még vissza is kellett vinnem fájdalomcsillapításra, vitaminpótlásra és kapott étvágyfokozót is. Fél órával később láthatóan jobban volt, pár óra múlva pedig "kutyabaja" sem volt. De abban a két napban nagy szüksége volt minden pillanatban a gazdira. Csak javasolni tudom, hogy mindenképpen legyen vele valaki!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!