Honnan lehet tudni, hogy egy macska fajtiszta-e?
Hogy fajtiszta e? Mire gyanakszol, hogy netán félig kutya?
Vagy oroszlán?
Természetesen fajtiszta.
Ezt most hogy érted?
Hogy félig macska, félig pedig másmilyen állat, pl. kutya, vagy úgy, hogy félig pl. perzsacica félig meg pl. sziámi macska?
Mert ha a félig macska félig pedig másmilyen állat variációról beszélsz, akkor 100%, hogy fajtiszta. Ha viszont arra gondolsz, hogy két különböző macsek-e, akkor ebben nem tudok segíteni.
...
Az a vicc, hogy egy 2010-es állatos, családi vígjátékban (asszem az volt) ötezerszer elmondták, hogy FAJTISZTA és nem viccből, halál komolyan a pedigrés fajtiszták és a korcsok kifejezések voltak hallhatóak. Már nem azért, de ha a média sem képes helyesen használni a kifejezést, akkor miért kell ennyit viccelődni rajta?
Nyilván lehet érteni a kérdést és esetleg lehet finoman célozni, hogy mai helyes kifejezés a fajtatiszta, igaz régebben sokan használták a fajtisztát, ami ha belegondolunk persze, hogy értelmetlen.
Engem is érdekelne a válasz.
Amúgy meg szerintem tényleg csak a törzskönyvi kivonat alapján lehet tudni, de mint mindenben, ebben a csodás világban ebben is vannak azért kiskapuk és még emelett is lehet keverék egy állat. Szerintem ezt igazán egy nagyon a szakmában lévő és nagyon-nagyon hozzáértő ember tudná megmondani, hogy mik a kritériumok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!