A cicámat baleset érte. Baltával nyakon vágták és eltört az alsó felső állkapcsa. Az orvos szerint nem lehet műteni, de szeretnék rajta segíteni, mi tegyek?
Hát kezdetnek nyakon vágnám a baltával azt, aki a cicát nyakon vágta.
Amikor az én cicám beteg volt, és fecskendővel tudtuk csak etetni, anyukám levest főzött jó sok csirkehússal, aztán azt turmixoltuk neki annyi lével, hogy még kényelmesen átmenjen a fecskendőn. Egyébként hamar rendbe fog jönni a cicád, barátnőm macskája kiugrott az ötödik emeletről, neki is az állkapcsa tört el, és egy hét alatt teljesen meggyógyult.
Nekem anno bekerült a cicám egy autó alá. Az megállt, és amikor úgy gondolta, a cica már kiment, elindult. Borzasztó nagy koppanással az alvázhoz ütötte magát a maccs. Egy hétig a fürdőszobában lakott. Bedagadt az egész feje, folyt a véres könny a szeméből.Amikor kicsit jobban volt,már kijött és adtam neki enni és bizony kijött az étel az orrán át. Szóval, el volt neki is törve az állkapcsa. Az ujjamról lenyalta kicsi adagokban a májkrémet, bébi ételt, stb. Nagyon gyorsan rendbe jött.Utána még élt 16 évet épen, egészségesen.
Amíg nem eszik magától, ne erőltesd. Víz legyen mellette mindig friss. A cicáknak 9 életük van :)) Meg fog gyógyulni! Nagyon életre valóak.
Nem tudom mikor történt a baleset,de fájdalomcsillapítót kaphat folyamatosan.Nagyon sajnálom a cicát,de ha azt látod,hogy nm javul és fájdalmai vannak akkor engedd el.
Vannak szuper orvosi tápok pl royal canin konzerv amit legyengűlt állatoknak ajánlanak,ez alutálcás és fecskendővel felszívható.Magas a tápérték és tényleg jól adható fecsiből,kérd az orvosodtól biztos van neki.
Az én cicám is balesetes volt, lezúgott a 6. emeletről. Neki is teljesen szétnyílt a szájpadlása, egybe nyílt az orrával, ezért szörcsögve vette a levegőt, ahogy járt a levegő a szájpadlása meg az orra között. Még pár héttel a baleset után is a száján keresztül lélegzett, lógatta a nyelvét.
Én a baleset után azonnal rohantam vele ügyeletre, ott adtak neki fájdalomcsillapítót, meg antibiotikumot, de csak másnap tudták összevarrni a pofiját.
Magától sokáig nem akart enni, úgyhogy az állatorvosi rendelő bolt részében vettem neki sérült, legyengült állatoknak való tápot, ami pépes, és fecskendővel nyomattam belé. Persze így is lefogyott, de amikor újból tudott normálisan enni, akkor visszanyerte a régi formáját. Hál' istennek most már teljesen jól van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!