Sziámi mellé milyen macskát érdemes hozni?
8 hónapos (ivartalanított) sziámi nőstényem keservesen sír ha egyedül marad, így amellett döntöttem, hogy hoznék mellé egy nyugodt természetű, lehetőleg hosszú szőrű fajtatiszta kiscicát. Melyiket javasolnátok? Maine coon-t nem zavarná a sziámi piszkálódó, örökmozgó természete? Mindegy, hogy kandúrt vagy nőstényt hozok mellé?
Tudom a menhely tele van, de eddig nagyon ráfaragtam a menhelyi cicákkal, majdnem mind beteg volt (szívbetegség, vesebetegség...) és nagyon korán el kellett búcsúznom tőlük, így most szóba nem jöhet.
Az összeszokás az mindig nagy kérdőjel.
Viszont arra számíts, hogy egy maine coon jóval nagyobb lesz majd mint a sziámid. (súlyra)
Mindegy hogy milyen neműt veszel hozzá, hisz úgy is vagy ivartalanítva kapod, vagy ivartalanítási kötelezettséggel.
Az összeszokás menni fog, a sziámi részéről biztosan. Nagyon jól kijön más macskákkal. Igen tudom, hogy a coonok szép nagyra nőnek, ezért talán a perzsa lesz a "nyerő" mert a sziámim elég kicsi termetű.
Köszönöm a válaszokat, még hezitálok. Remélem kifogok majd egy nagyon nyugis cicabébit mert a sziámi nagyon rosszcsont :)
Nekem is most lesz társa a sziámi cicámnak, mert ugyanazt vettem észre, hogy ő nem bírja egyedül. Lehet a sziámik ilyenek? Pedig ezt sehol nem olvastam. Nekem ivartalanított kandúr és most egy ivartalanított Birman fiú lesz a haverja.
Nekem nagyon tetszenek a Ragdollok is, de azért az méretre durva lenne a kis bugris mellé. A Maine Coonok is nagyobb cicák, főleg ha kandúr mellett döntesz, de ők is nagyon cukik és vannak szép színűek. Nem tudom elképzelni együtt őket a méret különbség miatt (képileg). Ha nőstényt választasz, akkor talán, mert ők kisebbek. Természetben meg lehet tök jól kijönnének, nem lehet tudni.
Nekem is azt mondták, hogy ivartalanított állatoknál nem számít a nem. Sokat gondolkodtam, hogy nekünk milyen nemű legyen, de végül a fiú maradt.
:DDDDDDD
Most olvastam az utolsó írásod. Hát, mintha magamat olvasnám. Én is egy kis nyugis cicára vágyom és szerintem lehet meglesz ez a természet.
A perzsa emlékeim szerint elég magának való macska. Lehet a perzsások megcáfolják ezt a kijelentésemet, de nekem 2 ismerős volt és egyik sem igazán szerette a másik macskát. Mondjuk ha kiskorától együtt nőnek fel... nem tudom nekik mit írnak a természetükről, talán azt is érdemes elolvasni, hátha van benne annyi igazság, mint a sziámi leírásban. Persze biztos hiányos és kicsit sablonos is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!