3kg körüli gyerekszerető cicafajta?
Pont ezen agyaltam mostanában, hogy vajon igaz-e amiket a fajtákról állítanak (tulajdonságaiban) vagy csak egy fogás, hogy még érdekesebbnek és kelendőbbnek tüntessék fel azt a bizonyos cicafajtát.
Ez szerintem így elég lutri kérdés. Mert minden macskának más egyénisége van és ha éppen megveszed a nagyon családba való, gyerekkedvelő ragdollt (azt hiszem ő tényleg ilyen, vagyis ezt mondják, írják róla), de a tiéd éppen nem olyan, akkor mit tudsz tenni? Ja ő 9 kiló is lehet... Szóval ha valakiben felmerül ez a kérdés, akkor nem árt átgondolni, hogy egy fajtatiszta cicának ára is van és szerintem a személyiségét egyik tenyésztő sem fogja tudni garantálni. Éppen elég ha makk egészséges, jó felmenői vannak és jól szocializált a cica.
Menhely, házi macska. Felnőtt. Sajnos ezt a választ nem sokan szeretik, főleg, hogy felnőttet... De az igazság az, hogy akkor tudod mekkora, és azt is kiismerték a gondozók, ideiglenes befogadók, hogy milyen a macska, mit bír, hova való (öregnek, gyereknek, kutyához, másik macskához stb)
Nekem van olyan macskám, ami kis gizda volt kicsinek és lett belőle egy 7-8 kilós állat. Sima házi, nem is keverék. Nem egyszerűen dagadt, ilyen zömök, kemény macska. Egy időben állandóan a fogyasztásán aggódtam, de az orvos is mondta, hogy nézzem meg ez nem első sorban az, hogy dagadt a macska, hanem ilyen vaskos alakat. :)
Van fajtatiszta macskám is, szép törzskönyvvel, jó minőségű darab, de nem igazán olyan, mint amit mondanak rá. Az ő fajtáját pl. gyerek mellé nem ajánlják, de az enyém olyan, hogy fát is lehetne rajta vágni, annyira tűr mindent.
Nálunk a sziámi vált be, a perzsa egyáltalán nem. Nem ajánlok felnőttet sem, egyik cicám felnőtt volt mikor született a lányom, soha nem ment a közelébe sem, nem szokta meg kiskorától. A sziámi kicsi volt, vele nagyon jól elvan.
De ha menhelyről viszel kiscicát, simán összeszoknak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!