Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Lesz egy felnőtt talált kb 2...

Lesz egy felnőtt talált kb 2 éves cicám. Mi ilyenkor a teendő?

Figyelt kérdés

Még eleninte bent lesz a házban.Mikor fog megszokni minket?

Amikor kieengedjük messzire megy el a háztól?Tapasztalatokat és sok hasznos tanácsot elfogadok,hogy mit hasznos macsek érkezésekor beszerezni.

2013. márc. 17. 13:18
 1/4 anonim ***** válasza:

Mikor kiírtad a kérdésed nem nézted meg a hasonló kérdéseket? Nem szemrehányás, de van pár, ahol elég jól és részletesen le vannak írva, hogy mi a helyzet mi a teendő. Még most is utánatudsz keresni, ha esetleg nem jönne válasz.

Első az orvos.

Aztán majd ivartalanítás után, ha megszokja és megszereti a gazdikat, helyét, akkor nem fog túl messzire menni, pl. ha szólsz neki, akkor másodperceken belül ott lesz, szóval nem megy messzire, legalábbis nekem ez a tapasztalatom. Az ő személyiségétől függ, hogy mikor szokja meg az újdonságokat. Pár nap biztos kell neki. Első nap lehet nem is fog, enni, inni, wc-ni, sokan írják ezt. lehet elbújik és elő sem merészkedik órákig. Türelmesnek kell lenni vele, semmiképpen nem szabad őt piszkálni. Legyen kint neki inni, enni való meg alom, aztán majd ő felfedezi.

Beszerezni, alomtálca, alom, tálkák, macsek hordozó, kaparófa, esetleg fekhely vagy bútor neki, de ezt nem is biztos, hogy használná.

2013. márc. 17. 13:37
 2/4 anonim ***** válasza:
A legfontosabb az alomtálca, alomzsák, alom, valamint itató- és etetőtál. Hasznos lehet a kaparófa, bár az enyémnek kettő is van, egyáltalán nem kaparászik, a bútorokhoz sem nyúl. Azért egy olcsóbbat mégis érdemes lehet beszerezni. Fekhellyel is hasonló a helyzet: van amelyik imádja, más sosem fekszik bele. Én szállítóboxot vettem, levehető az ajtaja, puha takaróval kibélelve igazi lakosztály a macskának, mégsem fekszik bele, a fotelt jobban szereti. Nyakörvet és pórázt is javasolnék, anélkül nem engedném ki. Ha gyorsan felbátorodik, azért, ha nagyon félős, megijed, azért. Nehogy elszaladjon. Játékokból is csak olcsóbbakat és kevesebbet vásároltam, mégis bőven elég neki. A kezdetekben biztosan, aztán ha már összeismerkedtetek, jobban megmutatkozik az egyénisége is az igényei. A száraz tápok pedig tovább tartanak, táplálóak, de a konzerveket jobban imádják, s az enyém a házi kosztot is megeszi, nem válogat.
2013. márc. 17. 20:53
 3/4 anonim ***** válasza:
Szia, azt hiszem az előttem szólók nagyon sok mindent leírtak, én annyit tennék hozzá, hogy mindenképp ivartalaníttasd, legyen nőstény vagy akár kandúr!!!
2013. márc. 18. 18:44
 4/4 A kérdező kommentje:
A cica ivartalanított.Köszönöm a sok jó tanácsot,a macsek már itt van velünk,most ismerkedik.:)
2013. márc. 19. 16:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!