Mitől lehet ez a kopasz folt a cica hátán? Lelki probléma miatt?
A cicát egy barátunkra hagytuk 1 hétre. Erre az időre a barát a lakásunkba "költözött". Először történt hogy magára hagytuk a cicát. Külföldön lakunk, repülővel mentünk haza máskor autóval utazunk olyankor visszük magunkkal,már többször is volt így és nem volt gond.
Mikor hazajöttünk, a cica hátán kopasz foltot találtam, amit serényen nyalogatott és néha mintha "tépte" is volna,amit persze próbáltam megakadályozni... Mikor magára hagytuk nem volt semmi folt,most meg... nagyon megijedtem. Nincs a bőrén seb, semmi elváltozás egyszerűen csak hiányzik a szőre és rózsaszín volt a bőre,gondolom a szőrkitépés után kissé bevérzett. Lehet a cica lelki okok miatt csinálta amiért magára hagytuk és ez pótcselekvés volt? Nagyon érzékeny,félős,sértődős típus. A barátunk egyébként azt mondta,hogy kb két nap múlva már odament hozzá és dorombolt és egyszer a szőnyegre piszkított amit még soha nem csinált. Az alom tiszta volt. Valakivel történt már ilyesmi hogy a cica a gazdi távollétében csinált furcsa dolgokat? Leginkább a szőrkitépés érdekelne. Válaszokat előre is köszönöm.
Nem zárható ki, bár a legtöbb esetben a gazdi valójában érzékenyebb, mint maga a macska. :)
Nem lehet, hogy egy másik macskával vagy kutyával összekapott a cica? Esetleg kiszökött és akkor... Lehet az ismerősöd nem merte bevallani. Ő mit mondott, amikor rákérdeztél? Azt meg tudta mondani mikor kezdődött a dolog?
Fertőtlenítsd le azt a helyet (akkor is ha nincs látható seb), valószínűleg nemsokára kinő a szőre.
Így nehezen kideríthető az ok, akár félelmében valami alá is bemászhatott, ahová becsípte a szőrét és kiszakadt stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!