Miben különbözik a macskamániás ember a kutyamániástól?
Nem tudom. Megnézem a szép kutyákat, apuéknál is van egym el is játszottam vele, de sosem vonzana, hogy "Hú most tartsak kutyát!".
Egy macsekkal összebújni a kanapén, ágyban, vagy akár csak, hogy a gép előtt itt ül az ölemben. Akér jó tíz percig is elsimizem, ő meg dorombol Ilyenkor tök hálás cicust tartani:-)
Nem igazán jön be ez a dobáljuk neki a botot, vagy fogjuk a pórázt és megsétáltatjuk (kutya).
Nem mondom vannak marha barátságos és szép kutyák, de a stílus nem fogott meg.
Ha az embernek kutyája van, az olyan mintha gyereke lenne, elé kell tenni mindent, folyton figyelni kell rá, mert egyedül elég ügyetlen szegényke.
A macsek tud vigyázni magára, elélne élete végéig, ha nem vigyáznál rá, akkor is. A macska meg olyan mintha férjed lenne xD A kellemes pillanatokat töltitek együtt, ha épp van időtök és kedvetek :-)
Én szeretem a kutyákat is és a macskákat is. Teljesen mások! Mindkettőt másképp kell szeretni, más előnyei, hátrányai vannak.
Én például imádok sétálni, kirándulni, kimozdulni ezért nagyon sokáig kutyát akartam. Elkezdtem dolgozni napi 8 és fél órát, ekkor rá kellett jönnöm hogy a kutya nem jó választás mert sok az a 8 óra neki egyedül. Arra is rájöttem hogy bár aktív és sportos vagyok, nem biztos hogy örülnék neki hogy fáradtan a melóból, (plusz korán reggel) napi min. 3-szor le kéne vinni a kutyát.
A macskákat mindig is imádtam, tiszteltem, ezért macska mellett döntöttem. Féltem attól, hogy éjjel nem fog aludni és felveri a házat, de nem így lett. Éjjel alszik, nappal szunyókál, elvan egyedül, késő délutántól pedig együtt játszunk, tévézünk, vagy épp sétálunk. (Merthogy ő szeret kint sétálni hámon) :)
Szóval megtaláltam a tökéletes kis kedvencet, nem kétség. A macska sokkal önállóbb, magára merem hagyni, tudom hogy vár rám, hogy szeret. Nagyok okos állat.
Szerintem nincs különbség macskás és kutyás között. Talán az életvitelük. A kutyás embernek muszáj kimenni télben, fagyban, hóban, esőben, míg a macskásnak nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!