Alkalmi alomhasználó macska hogyan szoktatható rá, hogy a gazdi távollétében is oda piszkítson?
Figyelt kérdés
10 hónapos a macska, 2 hónapos kora óta menhelyen élt 10-15 társával. Alomba piszkított, mindent megkapott, nem volt vele probléma. 4 napja van nálam, egy pillanatig sem érezte magát idegen helyen, rögtön otthonaként kezelte a lakást, alomba piszkít, de amikor egyedül marad itthon, vagy alszunk, a nagy "produkcióit" mindig máshol végzi.2013. márc. 11. 20:54
1/6 anonim válasza:
szerintem az a bosszú, hogy otthon hagytátok egyedül:)
2/6 anonim válasza:
Nem szeret egyedül lenni. Majd megszokja. Egyelőre így büntiz titeket.Az is lehet hogy más nem tetszik neki, pl hangos kisgyerek vagy másik állat.
3/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszaitokat! Tudtam, hogy okos állatok, de nem feltételeztem, hogy ennyire intelligensek is. Legyen igazatok, és bízok benne, hogy valóban leszokik erről pár napon belül. Az biztos, hogy eddig nyüzsiben élt, most hirtelen csend veszi körül, és csak a gazdi van neki.
2013. márc. 11. 21:56
4/6 anonim válasza:
a macska elég intelligens állat, okoz majd még meglepetéseket, ha ezt sem nézed ki belőlük :D ez még simán belefér. Van olyan cica is, aki ráugrál a villanykapcsolóra, hogy felkapcsolja azt, illetve kilincssel nyitja az ajtót. Van amelyik a wc-t lehúzza maga után. Meg ilyenek. Szóval nem kell félteni őket, meg van a magukhoz való eszük.
5/6 A kérdező kommentje:
Persze, vannak ilyenek is, de nem ez a szokványos. Ilyen eseteket legfeljebb videómegosztókon látni, annyira nem hétköznapi viselkedés a macskáknál sem. S ahány macska, annyi jellem. Én sem vagyok kezdő macskatartó, de eddig kertes házban éltem, s saját szaporulatból voltak a cicáim is. Szobamacskám most van először, ahogyan menhelyről mentett is, s mintha nem is ugyanaz az állatfaj lenne.
2013. márc. 12. 15:09
6/6 A kérdező kommentje:
1 hónap után megoldódott a probléma: nem tetszett neki az alomzsák. Pár napja nem használok az alomjához zsákot, és azóta rendszeresen oda végzi minden dolgát.
2013. ápr. 6. 14:42
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!