Akinek van tapasztalata cicahám plusz pórázzal az lécci írja meg?
Szeretnék egyet rendelni
linkelhettek is jókat
Pár hónapos korától kell szoktatni. Először nyakörv, aztán hám, aztán póráz. Először csak csatold rá a pórázt és menjetek amerre ő akar. Aztán kicsit húzogasd meg, de ne folyamatosan, csak kicsit! Hívogasd és kajával jutalmazd. Száraztáp megfelelő erre. Nekem kinti cicám van, így sétáltatni nem akartam, így inkább kellékkénk használtam trükkök megtanításához. Pl. minden nélkül jön mellettem, de ehhez kellett eleinte hám. Nem szerette, de elviselte.
Más, ha utcán akarod sétáltatni. Az enyém ott csak a házunk előtt jön, mert nem érzi biztonságban magát a hámban. Úgy nehezebben szabadul, ha pl. jön egy kutya. Kis korától kell a zajokhoz, kutyákhoz, emberekhez szoktatni. Először csak udvaron, ha ott tökéletes, jöhet a nyitott ajtó. Majd kicsit kimenni. Kutyás ismerőst meg lehet kérni (ha a kutya nem kergeti, ugat a macskára!!), hogy sátáljon el jó messze. Ezekre oda kell figyelni, mert a hámból könnyen kiszabadul és elszökhet. Bár nagy valószínűséggel az udvarba rohan be.
Én hám fajtából a háromszög, belebújósat szeretem, könnyű feladni és jobban szereti a cica, mint a két részest. [link] [link]
Legfontosabb a türelem és idő!! Amit leírtam több hónapnyi gyakorlás! A hám akkor legyen rajta, ha te is látod, főleg, ha udvaron van! Addig ne ugorj át egy lépést, amíg azt tökéletesen tudja, vagy egy életre meg fogja utálni a hámot! Pl. ha rárakod a hámot, erre elkezd kúszni, nyávogni és még a pórázzal is rángatod, biztos félni fog a hámtól. Viszont, ha fokozatosan adod rá, és ha rajta van a cicán, adsz neki jutalmat, a kajával fogja összekötni.
Vigyázz, hogy ne hízzon el! Az esti etetés helyett az adagját tanítással add neki oda. Ha etetés mellett még jutalmazod is, nagyon dagi lesz!
Sok sikert!
asszem erre gondoltál. Mivel írtad,hogy rendelni akarod.Hát szerintem nem mert utáni fogja a cicaa........
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!