Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Rohama volt a cicámnak. Mi...

Rohama volt a cicámnak. Mi okozhatta ezt?

Figyelt kérdés
Tegnapelőtt etettem a cicákat, és az egyik fuldokolva elszaladt. Bebújt egy szekrény alá, és amikor kihúztuk nyitva volt a szája, de nem vett levegőt. Azt hittem megakadt valami a torkán, ezért kotorásztam a szájában, fellógattam, ütögettem, de csak nem vett levegőt. Végső kétségbeesésemben lefektettem, és megpróbáltam újra éleszteni. Sikerült is, elkezdett felületesen zihálni, de nem tért magához. Azonnal orvost hívtunk. Mire kiért a cicus már emelgette a fejét, reagált mindenre, de még kába volt. Az orvos szerint epilepszia, nem tudunk mit tenni, max. ha sűrűsödnek a rohamok, akkor kaphat nyugtatót, de attól meg kába lesz. Nem sok anyagot találni erről a neten, de amit találtam elolvasgattam. Nálunk a cica nem rángatózott, csak a hasa hullámzott a roham alatt, és ami a legnagyobb baj, hogy az óta nem eszik, és nem is tért igazán magához. Valakinél volt hasonló? Mi lehet az, ha nem epilepszia? Mert szerintem abból már magához kellett volna térnie, hacsak nem kapott közben egy agyvérzést.
2013. márc. 8. 16:30
 1/10 Vicuska87 ***** válasza:
44%

Hááát ahhoz hogy egy cica epilepsziás e sokkal több vizsgálatra lenne szükség, amiből, biztosan megállapítják, hogy epilepsziás, és lehet rá gyógyszert szedni!!

Én még mindig arra voksolnék, hogy valami megakadt a nyelőcső, és a légcső határán!

2013. márc. 8. 17:05
 2/10 A kérdező kommentje:
Inni iszik, csak nem eszik. Holnap viszem rendelőbe, remélem ott több mindent meg tudnak nézni. Engem a nagy hasa zavar, teljesen kétségbe vagyok esve. :(
2013. márc. 8. 17:42
 3/10 Vicuska87 ***** válasza:
Nagy a hasa?? Akkor lehet hogy FIP-es, de nem szeretném az ördögöt a falra festeni!
2013. márc. 8. 17:52
 4/10 A kérdező kommentje:
FIP-nél eddig nem hallottam rohamról. A hasa két nap alatt nőtt meg. Igazából már nem ijeszt meg semmi, felkészültem a legrosszabbra. Bár a FIP fertőz, és van másik cicám is :(
2013. márc. 8. 18:16
 5/10 Vicuska87 ***** válasza:
Majd írd meg, hogy mit mondtak, nagyon aggódok szegény cicáért!
2013. márc. 8. 18:36
 6/10 A kérdező kommentje:
Én is! :( Majd írok (remélem jó híreket)!
2013. márc. 8. 19:15
 7/10 A kérdező kommentje:
Nos...az orvos nem látta annyira vészesnek a helyzetet. Ki volt hűlve, kapott antibiotikumot, szteroidot, és infúziót. Azt mondta ha eszik az már jó jel. Hazajöttünk, evett, és ivott is egy kicsit, de pár percre rá megint lett egy rohama, és abból az óta nem tért magához. Most melegítő párnán fekszik, néha felemeli a fejét, de ennyi. Ez nagyon nem jó :(
2013. márc. 9. 14:01
 8/10 Vicuska87 ***** válasza:
Hát nagyon sajnálom szegény cicust! Ez egyaltalán nem jó jel.. sőt... nagyon rossz jel! Én az elaltatás mellett döntenék, hogy a cica minél kevesebbet szenvedjen!
2013. márc. 9. 14:06
 9/10 A kérdező kommentje:
Azt hittem nem éli meg a ma reggelt, és csendben elalszik. Sajnos az orvost kell erre megkérnünk. Már alig él, épp, hogy lélegzik. Ebbe bele fogok halni én is :(
2013. márc. 10. 06:34
 10/10 anonim válasza:
Kiderült már mi okozta?
2014. márc. 22. 16:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!