8 hónapos kandur perzsacicám nagyfiú lett. Panellakásban
lakom és mindenhova jelöl. A szagot már alig lehet
kibirni. Az állatorvos 3hét múlva heréli ki. Van
valakinek addig bevált ötlete hogy ne jelöljön
mindenfele?
Figyelt kérdés
2013. márc. 7. 20:44
1/8 anonim válasza:
Jelölés ellen nincs ötletem. Viszont felhívhatnál a közeledben másik állatorvost is, biztosan van, aki akár aznap vagy másnap megműti. Ez egy gyors rutin műtét, nem kell rá heteket várni feltétlenül.
2013. márc. 7. 21:01
2/8 anonim válasza:
Minél gyorsabb felmosás... Sajna a jelölés ellen nehéz mit csinálni. Odaviheted belenyomni az orrát, és kicsit a fejére koppintani, nem kell nagyon megverni, mert így tudatosul benne, hogy ez nem kívánatos viselkedési elem - csinálni fogja tovább jó eséllyel, de a gyakoriság kicsit ritkulhat.
2013. márc. 7. 22:22
3/8 anonim válasza:
A jelölés nem egy rossz szokás!Ergo nem nyomjuk bele az orrát se ekkor se más helyzetbe....
A jelölésről tudni kell,hogy így jelöli meg a területét.
Amit tehetsz:Ahová jelöl(spriccel vagy tócsát csinál?)alaposan letörlöd,ecetet is használhatsz az nagyon jól eltűnteti a szagokat,de újra visszamegy míg ivaros.Légfrissítő,vannak nagyon jó szagsemlegesítő sprayk azokat csak ajánlani tudom.Légy türelemmel,mert ivartalanítás után még 3-4 hét míg kiürülnek a hormonok.
Olyan orvoshoz menj akiben megbízol!
2013. márc. 8. 07:26
4/8 Vicuska87 válasza:
3 hét az rengeteg, én el vinném egy másik dokihoz, mert ezt 3 hétig nem fogod bírni!
2013. márc. 8. 07:44
5/8 anonim válasza:
3 hetet kell várni a műtétre?? Ha tudsz menj el egy másik állatorvoshoz, mert ilyenről nem is hallottam hogy 3 hét kell egy ivartalanításhoz....Ráadásul kandúr cica, ami pillanatok alatt megvan.....mikor mi műtettük a fiú cicánkat még az állatorvos kérdezte meg tőlünk mikor jó nekünk. Lényegében minden egyeztetés nélkül megcsinálják a műtétet. Mondtam nekik hogy szombati napon reggel vinném be, mivel akkor nem dolgozom és otthon tudok vele maradni. Ennyi és már vittük is. Nőstény cicánál kell várni csak, de arra sem sokat. A lánycicáknál kell várni csak, de nem sokat. Műtét előtt laborvizsgálatot csinálnak ,ha minden rendben műthetik és őket általában azért már bent tartják megfigyelésen....de egy kandúrnál ennyit várni......
2013. márc. 8. 13:15
6/8 anonim válasza:
műtét-műtét lényegtelen,hogy nőstény vagy kandúr,normálisan meg kell csinálni,hogy életbe is maradjon az állat.Ha ma műtenék akkor is tombolnak még benne 3-4 hétig a hormonok.
Másrész minden orvos naponta 5-6 órát műtéttel tölr és szerintem minden orvosnak bevan táblázva a naptárja mert nem egy állattal járnak hozzájuk.Legalábbis az én orvosom 1-2 hétre ad műtéti időponto.Természtesen mindnhol van sos ellátás,de éltveszély esetén az ivartalanítás nem az.
2013. márc. 8. 14:30
7/8 anonim válasza:
De ráadásul fiatal macsekről van szó nem idősről. Csak 8 hónapos, ami pont jó mert általában ennyi idősen ajánlja az orvos az ivartalanítást. Mikor már kezd ivarérett lenni. De persze bármikor lehet komplikáció, de ez egy egyszerű rutin műtét. És a nőstény macskákat tényleg elővigyázatosabban műtik, ezért kellenek a műtét előtti vizsgálatok. Műtét után megfigyelik, szétnyílhat a seb......
2013. márc. 8. 16:27
8/8 anonim válasza:
Mi álltkórházba vittük, aznap, amikor ivarérett lett, azonnal megcsinálták. És ahogy olvasgattam, nem is kellett többet fizetni érte, mintha időpontra mentem volna az állatorvoshoz.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!