Hogy adjam a macskámnak a csirkenyakat?
Ti hogy adjátok neki? Összetöritek húskloffolóval nagyon apróra? Vagy egészben adjátok? Vagy hogyan?
Nem lehet tőle baja?
Igen, ez igaz hogy a természetben sem filézik ki nekik a madarat, egeret, halat.. de talán különbséget lehet tenni lakásban tartott és kertben ill. kóbor macska között.
Az egyik világ életében madarakat evett csontostul, míg a másik soha nem találkozott vele. És mivel új, ismeretlen számára, nagyobb az esélye hogy félrenyeli, megfullad, beragad a fogába, nem tudja olyan ügyesen enni mint a vadonélő társa...nem tudom...
Csak gondolkodom...
Darálva, nyersen.
Zéró baja nem lesz tőle, ragadozó...
A többi húst nem is darálom le neki, a nyakat is csak azért mert rá tud úgy húzódni a fogára hogy tényleg kínlódik vele mire leszedi. De ahogy már előttem mondták is, sem a madarakat, sem a rágcsálókat nem filézve fogyasztják a macskák, csontostól eszik meg a húsukat, erre van kifejlődve az állkapcsuk. Olyan erősségű csontokat amik kisebb madarakban illetve rágcsálókban vannak, minden gond nélkül összerág egy kifejlett jószág.
Az enyém sem volt még kint a lakásból és semmi baja azzal hogy úgy egyen nyers húst mintha vadon élne, én nem kockázom fel neki meg ilyenek, széttépi magának, öröm nézni :)
Ez nem attól függ hogy volt-e már kint vagy rá van-e szorulva, hanem ösztönös dolog nagyobb részben, viszont igen, függ a szoktatástól is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!