Macska a panellakásban?
Bár már volt macskám egy pár évvel ezelőtt panelban, most lenne néhány kérdésem ezzel a témával kapcsolatban, főleg azért, mert akkor még eléggé kiskorú voltam, most meg már nagyon nem :)
1. Menhelyről lehet kiscicát hozni? Tudom, hogy a nagy is aranyos meg minden, de mindenképp ragaszkodnánk a 8-12 hetes cicához. Ilyet lehet vajon menhelyen találni? [Miskolcról van szó, ha esetleg ez segít.]
2. Mit kezdjek a vezetékekkel? Van jó pár, amit egyszerűen lehetetlen lesz eldugni előle (pl. telefon, 220). A telefonvezetéktől tartok a leginkább, azt könnyebben elrágja, aminek nem igazán örülnék. Eldugni vagy a falon elvezetni kizárt.
3. Hogyan lehetne a macskahálót szúnyoghálóval kombinálni? Jelenleg egyik sincs, viszont ha már macskahálót felrakok, a szúnyogháló sem lenne elvetendő ötlet.
4. Kaparófa, etető-itató, alomtálca. Ezeken kívül van bármi, ami tényleg igazán fontos?
Asszem egyelőre ennyi, a válaszokat előre is köszönöm.
Szia
1.) Egy kis segítség... [link]
2.) A vezetékeket nem fogja bántani,ha van elég játéka
3.) Simán elég a szúnyogháló is és valószínűleg nem fog felmászni rá
4.) Ami még fontos lehet az hogy legyen saját alvóhelye...a lakásnak azon pontján ahol a legtöbbet fekszik,illetve legyenek játékai és más már nem is kell
Szerintem először hívd fel telefonon a menhelyet. Már csak azért is merem ezt javasolni, mert én Debrecenben hoztam a menhelyeről 6 hetes kiscicát, és jó volt hogy felhívtam őket. Mert annyi de annyi cicájuk van, hogy nem is egy helyes tartják szegénykéimet. Az egyeik helyen a felnőtt cicák várják az leendő gazdijukat, és a város másik végén, egy másik telephelyen pedig kifejezetten a kölyökcicák vannak. Nálunk nem kellett fizetni, egy szerződést írtunk. Sőt, ha jól emlékszem még valami olyasmi is volt, hogyha - nem emlékszem már hány héten belül - valami gond lesz a cicával, úgy értem beteg lesz, akkor ha ahhoz az állatorvoshoz visszük, aki a menhely állatorvosa bizonyos ideig ingyen kezeli.
Úgyhogy ne legyen lelkifudalásod hogy kölyökcicát szeretnél, az a lényeg hogy a menhelyről választasz. Nekik végülis teljesen mindegy hogy melyik cicájuk életét teszed boldoggá!
A vezetékekkel a mienk nem nagyon foglalkozott.
Nekünk csak szúnyoghálónk van, az viszon minden olyan ablakon, amit ki szoktunk nyitni. (10.emleten lakunk egyébként.) Nagyon szeret fent ülni az ablakokban, és nem bántja a szunyoghálót. Viszont ha elmegyünk otthonról, szigorúan bezárunk minden abalakot.
A menhelyről:
1. Mindenképpen egyeztess előtte telefonon!!
2. Vigyél normális hordozót, másba nem adják oda
3. általában minimum 5000 ftot szoktak kérni
4. a szerződés nagyjából arról szól, hogy joguk van ellenőrizni az állatot s nem megfelelő tartás esetén visszveszik, illetve h ivartalanítanod kell. semmi extra
5. nyugodtan kérj kicsit, május-június az eléggé kismacskaszezon lesz. Csak tudd h mivel jár!:D Eleinte nem hagy aludni, stb.
Mint írtam, volt már pár macskám, szóval tudom, hogy mivel jár :)
Bár eddig mindegyik hagyott aludni :D
Köszönöm a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!