Fogínygyulladást mi okoz leggyakrabban?
Azt mondják, a fogakon megtapadó plakkot nem minden esetben lehet szabad szemmel észrevenni, így lehet ez az oka a bakteriális fertőzésnek.
Valóban lehet FeLV, FIV is a háttérben, nekem volt két FeLV-es macskám, mindkettőnél megjelent az ínygyulladás, a kapott antibiotikumra körülbelül 2 napon múlva reagáltak, de később mindig visszatért a probléma. Ha nincs is más tünete a cicának és anyagilag megengedheted magadnak, akkor csináltass vértesztet, mert ha pozitív, akkor előre tudod, hogy mire számíthatsz és fel tudsz készülni a cica immunrendszerének támogatására. Ezek a betegségek sokszor akár évekig is tünetmentesek, vagy csak ilyen apró tünetekkel járnak, illetve titokban meghúzódnak a másodlagos fertőzések mögött.
Gondoltam a fogmosásra, ha tényleg pakk, akkor az biztos jó nekik, persze macskafogkrémmel. Kicsit elbizonytalanít, hogy nem javul az ínye, talán tényleg nem is vírus, hanem a kosz a fogán? Holnap keresek macskafogkrémet valahol.
Nagyon remélem, hogy nem komoly, nem szeretném elveszíteni :( De ha szükséges, elvégeztetem a tesztet, igaz félek is tőle.
Köszi a választ, ment a zöld kéz!
Elkezdett neki javulni :)))
Beszereztem fogápoló cuccokat is, remélem nem fog kiújulni. Most megnyugodtam :)))
Köszi a válaszokat! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!