Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Mi a véleményetek a tesco/aldi...

Mi a véleményetek a tesco/aldi/lidl/dm/rossman-ban kapható macskaeledelekről? Konzerves, alutasakos, száraz egyaránt érdekel!

Figyelt kérdés
2009. szept. 9. 14:07
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

A DM-es szerintem is jó minőségű a cicáim imádják. A rossmanosat nem ették meg, mondjuk az tiszta színezék volt...

a tescosból a színest szeretik, bár az is színezett, de amúgy nem olyan rossz az összetétele, a gazdaságost már nem annyira szeretik.

az aldis sem igazán ízlett nekik. lidl-t nem próbáltam.

ezek a szárzeledelre vonatkoznak, konzervből, alutasakból mindegyiket imádják.

2011. ápr. 28. 19:33
 12/14 anonim ***** válasza:
Előző vagyok, az Aldiból a Topix nagyon ízlett nekik, a másik (zöld zacskós) nem.
2011. máj. 30. 23:20
 13/14 anonim ***** válasza:
97%

Most komolyan,attól hogy fajtatiszta macskája van a kérdezőnek,ezért kell jó minőségű tápot kapnia!? Miért,amelyik macska nem fajtatiszta,az nem is macska ennyi erőből. Meg az én falusi keverék macskám nem kaphat pl.Brit vagy Josera tápot!? Hanem S-budget-et ehet meg Tescosat?!

Nem akarok gonosz lenni, de ez annyira fel tudja húzni az agyamat...

2014. márc. 10. 14:33
 14/14 anonim válasza:

Én teljesen el vagyok képedve ezeken a hozzászólásokon még mindig.

Többször belefutottam már itt ebbe a kérdésbe és eddig nem írtam rá semmit, de úgy tűnik ideje, hogy én is kifejtsem a megalapozottabb véleményemet.

Először is, a macska szempontjából teljesen MINDEGY ,hogy fajtiszta (ami amúgy fajtatiszta), vagy háztáji vegyes. Maximum abban különböznek tápanyagigény szerint a macskák, hogy főleg kinn él-e, vagy bent! Nyilván amelyik kijárós, az jobban ki tudja egészíteni a táplálékát bármivel, mint akit bezárunk egy lakásba és nem tudja kinyitni napközben a hűtőt. Ebből kiindulva a benti macska többet fekszik ,így sem fehérjére sem zsírra nincs olyan mértékben szüksége ,mint a kintinek. De a táp minőségét ez egyáltalán nem érintheti.

Írják itt páran a százaékokat.. Hát nekem pl. nem mindegy, hogy az a 20+ % "hús" miből van. Az a baj, hogy az állati származék az aztán minden lehet.

Én megpróbálok mindig ragaszkodni az emberi fogyasztásra alakalmas húsokból készült eledelekhez.

Nyilván nem mindenki engedheti ezt meg magának (amúgy már 1500 Ft/kg tájékán kapni weben).

Aa magas hústartalmú tápokból sokkal kevesebb kell a macskának és kiszámolva ugyanoda jössz ki árban, mint egy diszkontminőségű szörnyűséggel.

3 cicám van, egy keleti egy sziámi és egy házi vegyes.

A kajáról a szaga semmit nem mond el.

Nagyon finom illata van pl. a Félix macskaeledel konzerv változatának, vagy a Friskies vagy Whiskas eledelnek is, de maximum 4 százalék húst tartalmaz.

A sziámi macskám pl. mikor nem jött még meg a kajája ,amit rendeltem, az aldis, lidlös táptól vakarózott, hullott a szőre. Sokkal többet kakilnak az ilyen tápok miatt és jóval büdösebbet, mivel tele van rosttal és gabonával.

Nem kell gabonamentesen etetni, ha nem érzékeny rá a macska, de nyilván ,ha tehetjük, figyeljünk az arányokra.

A színezék... előrebocsájtanám ,hogy ez a eidegződés teljesen kikészít.

Vannak természetes színezékek (sőt) ,a miket az ételekben használnak.

A színes tápokkal nem a színezék a baj. Hanem az, hogy kizárólag a barna szemek tartalmaznak húst! És azok is 4-8%-ot.

Hadd ne mondjam,hogy én még nem láttam vegetáriánus macskát és nem is szeretnék.

Ha mindenképp diszkonttápot szeretnétek vásárolni, vagy csak ahhoz juthattok hozzá (mai világban netről bárhova szállítanak, általában 9 E forint felett ingyen és nagyobb kiszerelésben lényegese jobban megérik így a tápok), akkor még a Purina One , vagy a Perfect Fit jöhetnek szóba tartalom alapján. Bár egy cseppet sem érnek annyit,mint az áruk. Akció nélkül 1600 ft/800 gr , ami jöval felette van annak az árnak, amennyiért én 2x, 3x több hústartalmú tápot rendelek az internetről.

Gondolkozzanak el a gazdik és nézzenek utána, hogy egy cicának mit kell ennie, nézzék meg a webshopok kínálatát, analitikai összetevőket, kiszerelést, árat és rendeljék meg az állatuknak diszkonttáp árban a sokkal jobbat.

Ne szúrjunk ki szerencsétlenekkel.

2018. máj. 29. 12:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!