Macska bőre alatt csomó, tapasztalatok? Mi lehet?
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy másnak van e tapasztalata ebben.
Kb 6 éves macskmám nyaka/válla között van egy fél cm-es csomó. A bőr alatt van, de nem tűnik (számomra) kelésnek. Ez teljesen a bőre alatt van, mondhatnám, hogy a bundája alatt. De nincs rajta a csontján vagy húsán. MEg tudom fogni és a bőrével együtt mozgatni, összecsípni. A bőrével együtt mozog persze, tehát alatta nem mozog külön.
Fájni nem fáj neki, amikor fogdosom, nézegetem, akkor hevesen dorombol mert élvezi a törődést meg a "maszírozást".
Valszeg el fogom vinni dokihoz, illetve ide fogom hívni, mert sajna már nem itt rendel akit megszoktunk.
Jah, szobacicáról van szó. Nem jár ki, nem érintkezik más macskákkal.
Szerintetek? Volt valakinek hasonló? Mi lehet ez?
köszi előre is.
Üdvözletem!
Kiváncsi vagyok mi volt a macskádon tapasztalt csomó végülis?
A mi macskánknak is pont ilyen csomója van már jó pár hete. A minap kivakarta vagy kipukkadthatott, csak azt tapasztaltuk, hogy a szőre összeragadt valamitől. Láttuk hogy kifakadt a csomó és heg van rajta. Pár nap után egy szörcsomóval együttlesett róla a varr. Tegnap elvittük az orvoshoz, aki kiborotválta, letisztította a sebet, óvatosan nyomkodta, majd annyit állapított meg, hogy nincs benne élőlény - mi ettől féltünk - , de van egy szövet szaporulat, ami lehet, hogy meg fog maradnia seb begyógyulása után is. Kenegessük Betadinnal.
Mára a csomó sokkal nagyobb lett, minimum a duplája a tegnapi méretének.Szerintem nyirokfolyadék vagy vérlehet benne.
Írd meg nekem légyszíves, Nálad mi lett a vége ennek az ügynek?
szia, privátban is írtam, de azért ide is beírom:
nekünk szerencsére magától felszívódott a csomó. Lehet csak valami sérülés volt, bár nem hiszem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!