Miről álmodhat a macskám?
De biztos nincs baja? :S Most is megtörtént, rángatózni kezdett az egész teste (kivéve a fejét)! És a pofája is mozgott (tök fura, mert csak 1-2 izom mozoghatott a pofájában, a szája egyáltalán nem, meg az arca többi része...), és újra vicsorított egyet.
De eközben ő nyugodtan alszik tovább, viszont rémisztő nekem ezt látni...
Mikor az előző után felébredt, az nagyon hirtelen történt, de lehett rajta látni, hogy más tudatállapotban van, mint amiben alváskor volt. Annyira természetesen viselkedett egyből, ezt látni kellett volna. Egyáltalán nem tűnt zavartnak sem. Pont olyan volt, mint aki hirtelen felébredt... És azzal a lendülettel fel is ült. Aztán fordult 2-öt és visszafeküdt.
Baja biztos nincs. Bár nem tudom a macskáknál van-e epilepsziás roham és az hogyan történik, hogy néz ki.
Én is láttam már így macskát alvás közben, neki még a szeme is mozgott, mint az embereknél a REM szakaszban, így szerintem ők is álmodhatnak ilyenkor.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!