Mennyibe kerül egy macska tartása, és mi kell neki?
Köszi a válaszokat! Még nagyon pici macska, már 1 hete itt van előttünk, nem de csak most hoztam be a házba, eddig vártam, hogy elvigye valaki. Első napokba nem adtam neki semmit, aztán vittem neki tejet, meg kutyakonzervet, de úgy döntöttem, hogy befogadom. Biztos, hogy nincs gazdája.
Csak az oltások aggasztanak. Mert egy csomó oltásról olvastam...ivartalanítani mindenképpen fogom. De ha lehet, inkább bent tartanám. Köszi a tippeket! :)
De igen fontos az oltás. Itt van a részletes oltási program ; [link]
Ami a legfontosabb neki az az hogy felelősségteljes gazdája legyen aki megérti hogy elég kóbor macska van az utcán, ezért ivartalanítja hogy gondtalanul élhesse a nemi hormonoktól mentes cicaéletet területvédés és egyéb őrület és sérülések nélkül.
Amit felsoroltál az mind kell majd neki, kaparófát viszont jó lenne minél hamarabb beszerezni, mert jobb híján a bútoraidat fogja használni, és később nehéz erről leszoktatni.
Az hogy milyen tápot adsz neki az a te pénztárcád függvénye egyedül, senki nem fog tudni neked válaszolni erre anélkül hogy tudná mennyi pénzt tudsz szánni rá egy hónapban.
A macska (mint minden állat) felelősségteljes tartása elég sokba kerül, ez egy olyan kérdés hogy "mennyibe kerülne", ami rengeteg dolog függvénye, milyen almot akarsz használni, milyen tápot akarsz adni neki, fogod-e variálni a tápokat nedveset szárazzal vagy csak szárazat? Fog-e nyers husit kapni, stb. stb.
Egyébként ha benti cicu lesz akkor neked kell majd gondoskodnod az energiái levezetéséről, játszani vele minden nap, mivel csakúgy mint a kutya, ha unatkozik, rombolni fog, ne adj neki lehetőséget rá.
Egy szóval megválaszolva a kérdést tényleg azt tudnám mondani hogy : sokba.
Anyagilag sokba, plusz a járulékos dolgok, ha egy kint nevelkedett cicát be akarsz szoktatni az egy külön meccs lesz az elején még, cicabiztossá kell tenned a lakást, kábeleket beburkolni, eltenni a törékeny dolgokat onnan ahol eléri a cica és ahová felugorhat, elpakolni a növényeket mert van ami mérgező a macskára illetve ha kinti cica volt akkor vlsz. a cserépbe fog próbálni piszkítani etc. etc. ...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!