FIP, FIV, FELV, HCM teszt kb. mennyibe kerül? Én Borsodban lakom (Miskolc mellett. ) Valaki tud ajánlani jó állatorvost a környéken aki végez ilyen szűrést macskákra?
Szia!
Én Bp.-en lakom, az én cicámnak volt FelV és FIV vizsgálata, amit vérvétel alapján szűrnek. Azt hiszem ilyen módon a FIP nem mutatható ki, szóval ennek a megállapítása, hogy + vagy - további költségekkel jár, mert más vizsgálatot igényel és még így sem tudják egyértelműen megállapítani. Nekem a vérvétel 17.000 eFt volt. A HCM nem ismerős. Miből gondolod, hogy szüksége van a macskádnak ilyen szűrésre?
Tesztek ára úgy kb összesen 60.000 körül mozog...
De inkább te tenyéssz, nem fenékig tejfel...
Rengeteg pénz kell hozzá, ha nem akarsz szaporítóvá válni!
A HCM szűrés önmagában 25.000 Ft körül van. Egyébként milyen fajta macskád van? Mert ezt a ragdollra, és a main coonra szokták ajánlani.
A FIP, A FIV, és a FeLV PCR vizsgálata 8000-8000 Ft körül van.
De ezek az árak közvetlenül a laboratóriumi árak, erre a rendelők ráteszik még a saját hasznukat, és a szállítási díjat. És így valóban 60.000 ft körül lesz a végösszeg.
Azt nem tudom, hogy arrafelé ki csinál ilyen vizsgálatokat. Főleg a HCM szűrés része a necces, azt elég kevés helyen végzik. De gondolom megoldható, hogy felküldik a mintákat Budapestre,és ott elvégzik a vizsgálatokat. Fel kell hívni a nagyobb rendelőket, és megkérdezni. Egyébként ez nem állatorvosfüggő, mert nagy valószínűséggel nem a helyi állatorvos, aki leveszi a mintát, végzi el a genetikai vizsgálatot (hacsak nem nagyon jól felszerelt a hely...), erre vannak kifejezett állatorvosi laborok, tőlük függ a dolog. Az, hogy az állatorvosod meg hová küldi a mintát, az meg tőle függ, hogy melyik laborral vannak kapcsolatban.
Köszönöm a választ!
Maine Coon cicáim vannak egyébként, őket szeretném szűretni.Akkor körbeérdeklődöm a környékbeli állatklinikán.
Még egyszer köszönöm a választ!
Vicuska!
Egy szaporito ilyet meg sem kerdez. ;) szerintem azt sem tudja mik ezek a tesztek, csak normalis tenyeszto foglalkozik ilyen kerdessel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!